23.5 C
Athens

Αγγλία: Σοβαρές κυρώσεις σε οπαδούς που πετούν αντικείμενα και κάνουν χρήση καπνογόνων

Η Premier League σε συνεργασία με την αγγλική κυβέρνηση και την αστυνομία αυστηροποιεί τις κυρώσεις για όσους οπαδούς εισβάλλουν στα γήπεδα, κάνουν χρήση καπνογόνων ή ναρκωτικών και πετούν αντικείμενα σε ποδοσφαιριστές ή προβαίνουν σε ρατσιστικές επιθέσεις

Την περασμένη σεζόν παρατηρήθηκε πιο έντονα από κάθε άλλη χρονιά, το φαινόμενο της εισβολής οπαδών στον αγωνιστικό χώρο των αγγλικών γηπέδων για διαφορετικούς λόγους. Είτε προκειμένου να τραβήξουν τα βλέμματα χωρίς λόγο, είτε το έκαναν για κάποιον ποδοσφαιριστή, είτε για να στείλουν κάποιο κοινωνικό μήνυμα.

Το ζήτημα τέθηκε επί τάπητος από την αγγλική ομοσπονδία, την Πρέμιερ Λιγκ και τη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και τη Δευτέρα (25/7) με μια μακροσκελή ανακοίνωση που εκδόθηκε από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, γνωστοποιήθηκε μια νέα σειρά αυστηρών μέτρων και κυρώσεων για τους παραβάτες καθώς γίνεται λόγο για «αντικοινωνικές και εγκληματικές συμπεριφορές». Μάλιστα, η εφαρμογή τους θα ξεκινήσει από την αρχή της νέας σεζόν.

Απαγορεύεται λοιπόν η εισβολή στο γήπεδο χωρίς άδεια όπως και η μεταφορά και η χρήση καπνογόνων και πυροτεχνημάτων καθώς και η ρίψη αντικειμένων, η χρήση ναρκωτικών αλλά και οι ρατσιστικές επιθέσεις κάθε είδους.

Οι σύλλογοι θα μπορούν να εντοπίζουν τους παραβάτες μέσα από το σύστημα ασφαλείας και των καμερών και εν συνεχεία να τιμωρούνται ακόμα πιο αυστηρά από ό,τι συνέβαινε μέχρι σήμερα. Οι ομάδες συμφώνησαν σε αυτό ενώ παράλληλα θα ζητηθεί από την κυβέρνηση η αυστηροποίηση των ποινών προκειμένου να σταλεί το μήνυμα σε όλους και να δημιουργηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον.

Μάλιστα, είναι δεδομένο πως θα υπάρξει μεγαλύτερη αστυνόμευση αλλά και περισσότερα εκπαιδευμένα σκυλιά που θα πραγματοποιούν ελέγχους στα γήπεδα ώστε να εντοπίζονται παράνομες ουσίες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς