17 C
Athens

Υποτροφίες σε 14 αγωνιστικά τμήματα του Ολυμπιακού ΣΦΠ από τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Ένα νέο πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών σε 14 αγωνιστικά τμήματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού ανακοίνωσε το ΙΕΚ ΑΛΦΑ. Στόχος είναι η εκπαίδευση αθλητών σε αυτοτελές τμήμα ώστε να συνδυαστούν σπουδές και αθλητισμός με τη μορφή υποτροφιών.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Την έναρξη νέου προγράμματος χορήγησης υποτροφιών για το “Executive Diploma in Sports Management” σε 14 αγωνιστικά τμήματα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει το ΙΕΚ ΑΛΦΑ, με γνώμονα την εκπαίδευση αθλητών από πλήθος αθλημάτων του Ερασιτέχνη σε ένα ειδικό, αυτοτελές τμήμα φοίτησης.

Με στόχο την ανάδειξη και ενίσχυση της μεγάλης πρωτοβουλίας «Αθλητισμός & Εκπαίδευση», που τυγχάνει υποστήριξης από μεγάλες αθλητικές προσωπικότητες και κορυφαίους αθλητικούς φορείς και συλλόγους, μεταξύ των οποίων και ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ δημιουργεί τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά το εν λόγω αποκλειστικό τμήμα -από αθλητές/αθλήτριες του Ερασιτέχνη- για το πρόγραμμα «Executive Diploma in Sports Management» του ΑΛΦΑ studies (Κ.Δ.Β.Μ. 2), παρέχοντας πλήρεις υποτροφίες σε εν ενεργεία ή βετεράνους αθλητές -ήτοι 14 υποτροφίες σε 14 αγωνιστικά τμήματα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π.!

Η παροχή των εν λόγω υποτροφιών εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας του Ομίλου ΞΥΝΗ με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, με πρωτοβουλία του Καθηγητή Σοφοκλή Ξυνή, με στόχο τη διάδοση του κοινωνικού μηνύματος του ΙΕΚ ΑΛΦΑ «Dual Career in Athletics» (Διπλή Καριέρα Αθλητών)

Το «Dual Career in Athletics» αφορά στην εκπαίδευση και κατάρτιση των αθλητών, από την παιδική κιόλας ηλικία και παράλληλα με την αθλητική τους πορεία, έτσι ώστε να έχουν τα εφόδια να σταδιοδρομήσουν και να βγάζουν τα προς το ζην «την επόμενη μέρα», μετά τη λήξη δηλαδή της αθλητικής τους θητείας.

Πιο συγκεκριμένα, το κοινωνικό μήνυμα «Διπλή Καριέρα Αθλητών» στοχεύει στην παρότρυνσή τους- μέσω των αθλητικών παραγόντων, των προπονητών, της οικογένειας και των ενεργειών της πολιτείας- να δίνουν βάρος στην Εκπαίδευσή τους (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και μεταλυκειακή), παράλληλα με την αθλητική δραστηριότητα (ερασιτεχνική ή επαγγελματική), με αποτέλεσμα να γίνονται και καλύτεροι αθλητές, αλλά και να δημιουργούν έγκαιρα τις προϋποθέσεις για τη μεταθλητική τους ζωή και καριέρα.

Η έναρξη του e-learning προγράμματος εξειδίκευσης στο Sports Management για τους αθλητές 14 αγωνιστικών τμημάτων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π. θα πραγματοποιηθεί τους μήνες Σεπτέμβριο-Οκτώβριο 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες:

• http://www.iekalfa.gr/

• ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας: Πατησίων 31, 210 5279500

• ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 210 41 20313

• ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57,210 9640117»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς