17.6 C
Athens

Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Δαδιά, Λέσβο και Ηλεία

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία, όπου τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα ξεκίνησαν να επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας πάνω από το μέτωπο της φωτιάς, που εκδηλώθηκε χθες στην ευρύτερη περιοχή Μακρίσια, του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν καθ΄ όλη την διάρκεια της νύχτας και εξακολουθούν να επιχειρούν, ώστε να κρατήσουν την φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές και να την θέσουν υπό έλεγχο.

Σχετικά με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, δεν δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, αφού οι άνεμοι που πνέουν δεν έχουν μεγάλη ένταση.






Αλεξανδρούπολη: Τρία πύρινα μέτωπα στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς

Νέο μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στις 20:45 το βράδυ της Κυριακής, στους κατοίκους του χωριού Δαδιά για να εκκενώσουν την περιοχή λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η πυρκαγιά στην περιοχή καίει για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εστιάζεται νοτιοδυτικά στο πυκνό δάσος πριν από τη ζώνη Α1 του Εθνικού Πάρκου. Έξι εναέρια μέσα που σηκώθηκαν το πρωί της Δευτέρας δεν μπόρεσαν να επιχειρήσουν λόγω καιρού.

Το μεγαλύτερο μέτωπο είναι στο δυτικό τμήμα του δάσους, όπου επιχειρούν υλοτόμοι για τη δημιουργία νέας αντιπυρικής ζώνης που θα παρέχει τη δυνατότητα προσέγγισης του μετώπου της πυρκαγιάς στις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης. Το συγκεκριμένο σημείο είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς εάν η πυρκαγιά το περάσει, απειλούνται οι φωλιές του Μαυρόγυπα.






Λέσβος: Σε ύφεση τα δύο μέτωπα

Στο μέτωπο της Λέσβου οι εκτιμήσεις είναι ότι η κατάσταση είναι καλύτερη. Την Κυριακή, οι Αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση των χωριών Βρίσα και Σταυρός. Η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων εστιάζει στα ανατολικά, όπου επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα. Από αέρος στην κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν ένα Mi8 , δύο τράκτορες και 2 PZL.






ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς