16.8 C
Athens

Ασταμάτητος Ντουπλάντις, έκανε παγκόσμιο ρεκόρ με 6.21μ! (vid)

Το όριο παραμένει εδώ και χρόνια μία άγνωστη έννοια για τον Αρμάντ Ντουπλάντις, ο οποίος συνεχίζει να αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία πόσο ψηλά, στην απόλυτα κυριολεκτική έννοια της λέξης, μπορεί να φτάσει στο επί κοντώ.

Ο Σουηδός αθλητής κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ με απίθανο άλμα στα 6,21! Με αυτή την επίδοση, ο Ντουπλάντις κατάφερε κάτι μοναδικό: αποτελεί πλέον τον εν ενεργεία κάτοχο του τίτλου στις πέντε μεγάλες διοργανώσεις του στίβου, ήτοι τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού και κλειστού, καθώς και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού και κλειστού, αφήνοντας τους αντιπάλους του απλώς να τον ακολουθούν.

Ο Σουηδός όχι μόνο πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ με το 6,21μ. αλλά σύμφωνα με σχετικό γράφημα, το άλμα που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο ήταν 15 εκατοστά πάνω από τον πήχη!

Αυτή ήταν η 47η φορά (!) που ο Ντουπλάντις περνάει τα 6 μέτρα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον θρύλο του αθλήματος, Σεργκέι Μπούμπκα.







Για να φτάσει στην εκπληκτική επιτυχία του, ο 22χρονος ρέκορντμαν έκανε την πρώτη του προσπάθεια στα 5,70μ., πέρασε με τη δεύτερη τα 5,87μ., με την πρώτη προσπάθεια.. καθάρισε τα 5,94μ. και τα 6,00μ. κι έπειτα έβαλε πλώρη για το ρεκόρ. Έχοντας ήδη εξασφαλίσει το χρυσό μετάλλιο, πέρασε άνετα τα 6,06μ. κάνοντας ρεκόρ αγώνων κι έπειτα τοποθέτησε τον πήχη στα 6,21μ. που πέρασε με το δεύτερο άλμα του.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Αμερικανός Νίλσεν με 5,94μ., ενώ ο Φιλιπινέζος Ομπιένα πήρε το χάλκινο επίσης με άλμα στα 5,94μ, που αποτελεί ρεκόρ Ασίας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς