12.5 C
Athens

Ειλικρινής ο Τούχελ: «Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα είμαστε έτοιμοι για την έναρξη της σεζόν»

Ο προπονητής της Τσέλσι, Τόμας Τούχελ, δήλωσε ότι ανησυχεί για την πρόοδο της ομάδας του και για την έλλειψη αφοσίωσης των παικτών του, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιοδείας των Μπλε στις ΗΠΑ, μετά την ήττα με 4-0 από την Άρσεναλ, στη Φλόριντα.

Παράλληλα όπως τόνισε, η ομάδα του δεδομένα θα χρειαστεί κι άλλες ποιοτικές προσθήκες για την άμεση ενίσχυση του ρόστερ, ενώ θα κάνει αγώνα δρόμου κόντρα στις αντιξοότητες ώστε να είναι έτοιμη για την πρεμιέρα της νέας σεζόν στην Premier League, που είναι προγραμματισμένη για τις 5 Αυγούστου.

«Απλώς δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί», είπε ο Τούχελ στους δημοσιογράφους.

«Το ανησυχητικό μέρος είναι ότι το επίπεδο δέσμευσης σωματικά και ψυχικά για αυτόν τον αγώνα ήταν πολύ υψηλότερο για την Άρσεναλ παρά για εμάς. Σίγουρα δεν ήταν η πιο δυνατή ενδεκάδα μας. Αυτό είναι ένα μέρος μιας εξήγησης, αλλά μόνο ένα μικρό μέρος. Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα είμαστε έτοιμοι σε δύο εβδομάδες», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο πρώτο παιχνίδι της Τσέλσι στην Premier League -εκτός έδρας- με την Έβερτον, στις 6 Αυγούστου.

Η Τσέλσι κέρδισε τη Κλαμπ Αμέρικα (Μεξικό) και έχασε στα πέναλτι από την Σαρλότ (ΗΠΑ) στα προηγούμενα φιλικά προετοιμασίας της σεζόν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Δεν ξέρω αν έχασα ποτέ έναν αγώνα στην προετοιμασία με 4-0. Δεν θυμάμαι να μην έχω κερδίσει δύο συνεχόμενους αγώνες στην προετοιμασία», είπε ο Τούχελ. «Είμαι δεισιδαίμων, αλλά όχι με τρόπο που να λέω ότι η κακή προετοιμασία σημαίνει μια κακή σεζόν».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς