20.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο ειδικός ρόλος του Βαλμπουενά

Τα ποιοτικά αγωνιστικά λεπτά που μπορεί να προσφέρει ο Γάλλος μεσοεπιθετικός σε αυτήν την ηλικία, αναμένεται να χρειαστούν στον επαναληπτικό με τη Μακάμπι Χάιφα

Με την αγωνιστικότητα, τη μαχητικότητα και το πάθος του για το ποδόσφαιρο, ο Ματιέ Βαλμπουενά κέρδισε έναν ακόμα χρόνο συμβολαίου με τον Ολυμπιακό (τον τέταρτο κατά σειρά) και για τέτοιες περιπτώσεις ειδικών συνθηκών. Οι Ερυθρόλευκοι χρειάζονται «σπίθα», έμπνευση και εμπειρία για να ξεπεράσουν το πρώτο εμπόδιο, στο δύσβατο μονοπάτι της πρόκρισης στη φάση των ομίλων του Champions League.

Η παρουσία του είτε ως βασικός είτε ως αλλαγή (το πιθανότερο) στον κρίσιμο ευρωπαϊκό επαναληπτικό με τη Μακάμπι Χάιφα, πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός δεν αγωνίστηκε καθόλου στο Ισραήλ, αν και θα μπορούσε να βοηθήσει στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα είχε πρόβλημα στην κυκλοφορία και το κράτημα της μπάλας. Ο Βαλμπουενά έχει ειδικό ρόλο, πλέον, στον Ολυμπιακό και 20 με 30 ποιοτικά αγωνιστικά λεπτά σε υψηλό επίπεδο. Βγάζει πάθος και ενέργεια στο παιχνίδι του, παίζει με ένταση και είναι σημαντικός στις στατικές φάσεις, ενώ με μία ατομική κίνηση μπορεί ακόμα να «ξεκλειδώσει» την αντίπαλη άμυνα και να αποβεί καθοριστικός στην εξέλιξη ενός αγώνα.

Ο 38χρονος ποδοσφαιριστής βρίσκεται στο μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς για τη ρεβάνς με τη Μακάμπι Χάιφα. Βέβαια, όλα θα κριθούν από την εξέλιξη της αναμέτρησης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (27/7), αλλά αυτήν τη φορά αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται τη νίκη για να προκριθεί στον γ’ προκριματικό γύρο και να μην μπλέξει στη ρισκαδόρικη διαδικασία της παράτασης ή των πέναλτι. Ο προπονητής του Πρωταθλητή Ελλάδας ετοιμάζει αλλαγές στο βασικό σχήμα (τουλάχιστον δύο από τη μέση και μπροστά), καθώς η ομάδα καλείται να κάνει το παιχνίδι της και να κερδίσει.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε διαδικασία μεταγραφικής ενίσχυσης, καθώς ακόμα δεν έχει καταφέρει να καλύψει βασικές αγωνιστικές αδυναμίες του έμψυχου δυναμικού, αλλά το υπάρχον ρόστερ πρέπει να ανταπεξέλθει σε αυτόν τον προκριματικό γύρο, οπότε δεν περισσεύει κανένας ποδοσφαιριστής. Από τη στιγμή που το πρόβλημα στη δημιουργία εξακολουθεί να υφίσταται, ο Βαλμπουενά μπορεί να δώσει πράγματα με την κατάλληλη διαχείριση. Άλλωστε, ο σύλλογος ανανέωσε τη συνεργασία του με τον παίκτη όχι μόνο για την προσφορά και την αφοσίωσή του προς την ομάδα, αλλά ύστερα από θερμή εισήγηση του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός έχει την κλάση για να προσφέρει ακόμα σε ειδικές καταστάσεις και όταν η μπάλα θα… ζυγίζει τόνους.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς