20.5 C
Athens

Ο Άγιαξ διανύει το δεύτερο πιο κερδοφόρο καλοκαίρι της ιστορίας του

Παρότι οι πρωταθλητές Ολλανδίας δεν προέρχονται από μια σπουδαία σεζόν, κατάφεραν φέτος να εισπράξουν ένα ασύλληπτο ποσό για πωλήσεις πέντε ποδοσφαιριστών τους - Μόνο το καλοκαίρι του 2019 ο Άγιαξ είχε περισσότερα έσοδα από μεταγραφές

Το καλοκαίρι του 2019 ο Άγιαξ εξαργύρωσε μια φανταστική χρονιά όπου έφτασε ως τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας αποκλείσει εμφατικά τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Γιουβέντους: Εκείνο το καλοκαίρι οι Ολλανδοί εισέπραξαν 218.000.000 ευρώ αφού παραχώρησαν σημαντικότατους και βασικούς ποδοσφαιριστές τους όπως ο Φρένκι Ντε Γιονγκ και ο Ματχάις Ντε Λιχτ.

Τρία χρόνια αργότερα ο Αίαντας δεν έχει να περηφανεύεται για μια σπουδαία χρονιά αφού ναι μεν κατέκτησε δύσκολα το πρωτάθλημα αλλά αποκλείστηκε από την Μπενφίκα στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των τελευταίων ετών.

Ο Έρικ Τεν Χαγκ αποχώρησε για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και οι πρωταθλητές Ολλανδίας μπήκαν σε μια διαδικασία επαναδιαμόρφωσης του ρόστερ αποχαιρετώντας σημαντικότατους ποδοσφαιριστές με τελευταίο τον Νικολάς Ταγλιαφίκο που ανακοινώθηκε από τη Λιόν.

Παρόλα αυτά από μόλις πέντε πωλήσεις – οι τέσσερις βασικών ποδοσφαιριστών – οι Ολλανδοί διανύουν το δεύτερο πιο κερδοφόρο καλοκαίρι της ιστορίας τους και το πρώτο μετά το καλοκαίρι του 2019.

Συνολικά ο Άγιαξ έχει εισπράξει 112.000.000 ευρώ – χωρίς τα μπόνους – με την πώληση του Λισάντρο Μαρτίνες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Έρικ Τεν Χαγκ αντί 57.370.000 ευρώ να ξεχωρίζει.

Μοιάζει αδύνατο ο Άγιαξ να φτάσει σε έσοδα το καλοκαίρι του 2019 – ακόμα κι αν παραχωρηθούν ποδοσφαιριστές όπως ο Τίμπερ και ο Άντονι που ακούγονται για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – ωστόσο μοιάζει ασύλληπτο αυτό που έχει καταφέρει την ώρα που ετοιμάζει τη νέα φουρνιά που θα παρουσιάσει από τη νέα σεζόν.

Οι μοναδικοί που έχασε ως ελεύθερους και θεωρητικά θα του απέφεραν αρκετά χρήματα αφού ήταν βασικοί, ήταν οι Αντρέ Ονάνα (ελεύθερος στην Ίντερ) και Νουσέρ Μαζραουί (ελεύθερος στην Μπάγερν)

ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΑΞ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΣΕΖΟΝ – Τα ποσά είναι καθαρά (χωρίς μπόνους)

  1. Λισάντρο Μαρτίνες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) με 57.370.000 ευρώ
  2. Σεμπαστιάν Αλέ (Ντόρτμουντ) με 31.000.000 ευρώ
  3. Ράιαν Γκράβενμπερχ (Μπάγερν) με 18.500.000 ευρώ
  4. Νικολάς Ταγλιαφίκο (Λιόν) με 4.200.000 ευρώ
  5. Ντόμινικ Κοτάρσκι (Γκόριτσα) με 1.000.000 ευρώ
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς