21 C
Athens

Ο Ολυμπιακός εξετάζει την πρωτοκλασάτη περίπτωση του Ταμπάτα για τα εξτρέμ (vid)

Οι Ερυθρόλευκοι εντείνουν τις προσπάθειές τους για την εύρεση ενός εξτρέμ που θα κάνει τη διαφορά, με το όνομα του Βραζιλιάνου πλάγιου επιθετικού να έρχεται στο προσκήνιο αλλά να παρουσιάζει δυσκολίες λόγω των υψηλών απαιτήσεων της Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Ο Ολυμπιακός ψάχνεται έντονα τις τελευταίες εβδομάδες για την ενίσχυση στη θέση των εξτρέμ, ένα κενό που θέλει να καλύψει μετά τα ματς με τη Μακάμπι Χάιφα, με την ελπίδα να βρίσκεται στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League όπου περιμένει ήδη ο Απόλλων Λεμεσού.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν βγει στην αγορά για την απόκτηση ενός βασικού πλάγιου επιθετικού και τα ονόματα που ακούγονται το τελευταίο διάστημα όλο και πληθαίνουν. Πάντως οι περιπτώσεις που όντως βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των πρωταθλητών Ελλάδας είναι λίγες και ποιοτικές, με μία από αυτές να εντοπίζεται στο ρόστερ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και να ακούει στο όνομα Μπρούνο Ταμπάτα.

Ο 25χρονος Βραζιλιάνος εξτρέμ δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2025 με την ποροτγαλική ομάδα και η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 4 εκατομμύρια ευρώ. Βέβαια, η Σπόρτινγκ φαίνεται να ζητά σε πρώτη φάση τουλάχιστον 5 εκατομμύρια για να πει το «ναι» σε ενδεχόμενη παραχώρησή του, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να παρακολουθεί «ζεστά» την ομολογουμένως δύσκολη περίπτωσή του.

Ο Ταμπάτα αγωνίζεται κυρίως στο δεξί άκρο της επίθεσης αλλά παίζει και με την ίδια άνεση στο αριστερό, διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, καθώς και μεγάλη εμπειρία από ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην Πορτογαλία ο Ντέκο φέρεται να είναι αυτός που τον πρότεινε στον Ολυμπιακό, τη στιγμή που ομάδες από την Βραζιλία (ανάμεσά τους και η Παλμέιρας) παρακολουθούν κι αυτές από κοντά την περίπτωσή του.

Ο 25χρονος άσος «έφτιαξε» το όνομά του ποδοσφαιρικά με τη φανέλα της Πορτιμονένσε στην Πορτογαλία, με την οποία είχε 119 συμμετοχές 9 γκολ και 24 ασίστ, ενώ με τα λιοντάρια της Σπόρτινγκ έχει συνολικά 52 ματς, 8 γκολ και 6 ασίστ. Την περσινή σεζόν μέτρησε 31 συμμετοχές, πέτυχε 6 γκολ και μοίρασε 3 ασίστ.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς