18.2 C
Athens

Όρεγκον 2022: Σίφουνας η τρομερή ΜακΛάφλιν στα 400μ με εμπόδια κατέρριψε το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ! (vid)

Στην κορυφαία κούρσα όλων των εποχών στα 400μ με εμπόδια στις γυναίκες, η εξαιρετική Αμερικανίδα επιβεβαίωσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι είναι η κορυφαία της γενιάς της και μία από τις πιο γρήγορες αθλήτριες στον κόσμο

Τι να γράψει κανείς γι’ αυτήν την τρομερή αθλήτρια. Η Σίντνεϊ ΜακΛάφλιν είναι συγκλονιστική και η κορυφαία της εποχής της στα 400μ εμπόδια, κάτι που φροντίζει να μας το υπενθυμίζει σε κάθε μεγάλο τουρνουά.

Σε μία τρομερή κούρσα στον τελικό των 400μ. με εμπόδια στο Όρεγκον η Αμερικανίδα έφυγε «σφαίρα» και πέρα από την πρωτιά εξασφάλισε και την κατάρριψη του παγκοσμίου ρεκόρ (50.68) που ανήκε στην ίδια από τις 25 Ιουνίου και το πρωτάθλημα των ΗΠΑ στη Γιουτζίν.

Σε έναν ακόμη επικό αγώνα μπροστά σε ένα παθιασμένο κοινό, η 22χρονη Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης ανέβασε ξανά τον πήχη.

Πίσω της, η Ολλανδή χάλκινη Ολυμπιονίκης Φέμκε Μπολ εξασφάλισε το ασημένιο με 52.27, ενώ η πρώην κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ των ΗΠΑ, Νταλάιλα Μουχάμαντ, έφτασε στην τρίτη θέση και στο χάλκινο μετάλιο, με 53.13, την καλύτερη επίδοσή της για φέτος.

Είναι το τρίτο παγκόσμιο ρεκόρ που σημειώνει η ΜακΛάφλιν στο «Χέιγουορντ Φιλντ». Το πρώτο ήρθε στους αγώνες πρόκρισης των ΗΠΑ του 2021 για τους Ολυμπιακούς, όταν σημείωσε 51.90 για να βελτιώσει το παγκόσμιο ρεκόρ 52.16 που είχε η Μουχαμάντ όταν κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο του 2019 μπροστά από τη συμπατριώτισσά της.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς