19.4 C
Athens

Νότιγχαμ: Ο Λίνγκαρντ και οι κινήσεις που «στρώνουν» τον δρόμο της εφικτής υπέρβασης

Η οικονομική συνέπεια, το δυναμικό μπάσιμο στις μεταγραφές και η αγωνιστική φιλοσοφία του Κούπερ που είναι καταδικασμένη να πετύχει: Η Νότιγχαμ του Β. Μαρινάκη βάζει ψηλά τον πήχη με στόχο να ταράξει τα νερά της νέας σεζόν στην Premier League

Η Νότιγχαμ Φόρεστ έχει πάει τον μεταγραφικό της σχεδιασμό σε άλλα επίπεδα και με την απόκτηση του Τζέσι Λίνγκαρντ πιστοποιεί το γεγονός ότι επέστρεψε για τα καλά στη μεγάλη σκηνή του αγγλικού ποδοσφαίρου. Μένει να φανεί αν ο Στηβ Κούπερ καταφέρει να «δέσει» με επιτυχία ένα σύνολο ποιοτικών ποδοσφαιριστών που μαζί με την ενέργεια του κοινού στο Σίτι Γκράουν και την μεγάλη επένδυση του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει τα φόντα να πετύχει μία εφικτή υπέρβαση στα «σαλόνια» της Premier League.

Οι Κόκκινοι του Φόρεστ έχουν πλέον τα σωστά «εργαλεία» αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι θα χρειαστεί πολλή δουλειά και υπομονή για να τα αξιοποιήσουν σωστά σε μία σεζόν που προμηνύεται δύσκολη από κάθε άποψη.

Στα γήπεδα της Premier δεν έχεις το περιθώριο του λάθους ή της κακής αρχής. Με λίγα λόγια η Νότιγχαμ οφείλει να είναι προσεκτική ώστε να μην επαναλάβει τα λάθη της περσινής σεζόν στην Championship που μπορεί στην τελική να μην της στοίχισαν, όμως δεδομένα την άφησε πίσω στον αγωνιστικό σχεδιασμό και της στοίχισε σε βάθος χρόνου, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαχείριση του ενεργού ρόστερ.

Ο Κούπερ τα κατάφερε άψογα αλλά τα «χρειάστηκε» σε πολλά σημεία της σεζόν και χωρίς τον παράγοντα τύχη το πιο πιθανό ήταν να βρίσκεται και φέτος στο ταμπλό της δεύτερης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Στο σήμερα, η ομάδα ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη φαίνεται να φτιάχνει ένα ρόστερ ικανό να την διατηρήσει με άνεση στα «μεγάλα σαλόνια» αλλά και μονάδες που την κάνουν να ελπίζει για ακόμη ψηλότερα. Με μία πρώτη ανάγνωση της παραπάνω πρότασης το μυαλό όλων ταξιδεύει πίσω στο παραμύθι της Λέστερ, αλλά δεν θα το πάμε τόσο μακριά. Θυμίζουμε απλώς ότι τέτοια γεγονότα συμβαίνουν μία φορά στα 30 χρόνια και το 2016 φαντάζει και είναι πολύ «νωπό» στις μνήμες όλων μας.

Η Νότιγχαμ στην Premier: Η ιστορική επιτυχία Μαρινάκη, οι «προφητείες» και η ολυμπιακή πραγματικότητα

Ούτως ή άλλως η Νότιγχαμ δεν έχει ως στόχο της μία τέτοια υπέρβαση. Ο πραγματικός της στόχος είναι να παρουσιάσει μία ομάδα που θα είναι συνεπής στα οικονομικά της με το που κλείσει το μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού (στο οποίο έχει δαπανήσει ήδη περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ όντας η τρίτη ομάδα στο Νησί με τέτοιους αριθμούς μεταγραφικών εξόδων μέχρι τώρα) αλλά και με ωριμότητα και σταθερότητα στο παιχνίδι της, που θα της επιτρέψει να κοιτά στα μάτια τους «μεγάλους» του Top-6 και να κερδίζει τους βαθμούς που χρειάζεται από τα υπόλοιπα ματς.

Με λίγα λόγια, να κάνει πράξη την δέσμευση Μαρινάκη από τον περασμένο Μάιο, με τον ισχυρό άνδρα της ομάδας να κάνει λόγο για «ρόστερ που θα πρωταγωνιστεί δίχως να φοβάται κανέναν». Έτσι κι αλλιώς η ιστορία και η βαριά της φανέλα το επιτάσσει και σε ορισμένες περιπτώσεις αρκεί για να τη φτάσει -ξανά- μέχρι την κορυφή των ονείρων της. Ή και παραπέρα…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς