22.6 C
Athens

Το Κογκρέσο αποτίει φόρο τιμής στον Μακέιν και ο Τραμπ… παίζει γκολφ!

Λάμπει δια της απουσίας του από τις εκδηλώσεις τιμής στη μνήμη του ευπατρίδη της αμερικανικής πολιτικής, ο Αμερικανός πρόεδρος

Σύσσωμο το «διχασμένο» Κογκρέσο συγκεντρώθηκε στο Καπιτώλιο για να τιμήσει τη μνήμη του γερουσιαστή Τζον Μακέιν που απεβίωσε το περασμένο Σάββατο σε ηλικία 81 ετών, με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να λάμπει δια της απουσίες του από όλες τις εκδηλώσεις καθώς επέλεξε να πάει σε ένα από τα ιδιωτικά γήπεδα που διαθέτει στη Φλόριντα για να παίξει γκολφ!

Πρωτοκλασάτα στελέχη και ηγετικές μορφές των Συντηρητικών και των Δημοκρατικών έδωσαν το «παρών» για να αποτίσουν φόρο τιμής στον γερουσιαστή από την Αριζόνα και ήρωα του Πολέμου του Βιετνάμ, έναν πολιτικό που αγωνίστηκε πεισματικά για τα ιδεώδη του και ποτέ δεν έχασε την αίσθηση του χιούμορ ή την ικανότητά του να εμπνέει τους άλλους.

Όμως, ο πρόεδρος Τραμπ απέδειξε πως δεν συγχωρεί ούτε… μετά θάνατον, καθώς είναι γνωστό τοις πάσι πως οι δύο άνδρες διατηρούσαν κάκιστες σχέσεις.

Μάλιστα, δεν θα δώσει το παρών ούτε αύριο, στην κηδεία που θα τελεστεί στον Εθνικό Καθεδρικό της Ουάσινγκτον και αναμένεται να εκφωνήσουν επικήδειους οι πρώην πρόεδροι Μπαράκ Ομπάμα και Τζορτζ Ου. Μπους.

Βέβαια, ο ίδιος ο Μακέιν είχε φροντίσει ορισμένες από τις λεπτομέρειες της κηδείας του. Είχε ξεκαθαρίσει σε συγγενείς και φίλους ότι ήθελε να μιλήσουν ο Μπους, ο Ομπάμα και ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, αλλά ότι ο Τραμπ δεν είναι καλοδεχούμενος.

Το φέρετρό του θα σηκώσουν αύριο μεταξύ άλλων ο ηθοποιός και ακτιβιστής Γουόρεν Μπίτι μαζί με τον πρώην γερουσιαστή Φιλ Γκραμ και τον πρώην υπουργό Άμυνας Ουίλιαμ Κόεν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς