15.9 C
Athens

H EΠΟ αλλάζει τα δεδομένα για τη νέα σεζόν: Πέφτουν δύο από τη Super League 1 και ανεβαίνουν δύο από τη SL2

H EΠΟ δέχθηκε την πρόταση της διοίκησης της Super League 2 ενόψει της νέας σεζόν και αλλάζει άρδην τα δεδομένα στην υπόθεση για τον υποβιβασμό από τη μεγάλη κατηγορία και την άνοδο σε αυτή από τη δεύτερη κατηγορία

H EΠΟ δέχθηκε την πρόταση της διοίκησης της Super League 2 ενόψει της νέας σεζόν και αλλάζει άρδην τα δεδομένα στην υπόθεση για τον υποβιβασμό από τη μεγάλη κατηγορία και την άνοδο σε αυτή από τη δεύτερη κατηγορία.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τη νέα σεζόν (2022-23) θα ανεβαίνουν οι δύο πρωταθλήτριες ομάδες του Βόρειο και του Νότιου ομίλου της Super League 2 στη μεγάλη κατηγορία και αυτομάτως θα υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία ο 13ος και ο 14ος της Super League 1.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ πέρασε τη συγκεκριμένη πρόταση από τη σημερινή (22/7) συνεδρίαση με ψήφους 8-5 κάνοντας το… χατίρι της SL2 που είχε ζητήσει την απευθείας άνοδο και των δύο πρωταθλήτριων ομάδων από Βόρειο και Νότιο όμιλο με φόντο τη νέα αγωνιστική σεζόν στις δύο κατηγορίες.

Βέβαια στο τραπέζι υπάρχει να διεκδικείται η άνοδος και για τους δεύτερους των δύο ομίλων της Super League 2 που μετά από μεταξύ τους μπαράζ (ο νικητής) θα παίζει τα… ρέστα του για ένα εισιτήριο στη SL1 με τον 12ο της πρώτης κατηγορίας. Ένα μπέρδεμα με την «υπογραφή» της ΕΠΟ που θα ισχύει από τη σεζόν που αναμένεται να ξεκινήσει σε ένα μήνα από σήμερα. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού για τη δεύτερη δεν έχει καθοριστεί ούτε ο τελικός αριθμός των ομάδων που θα συμμετέχουν σε αυτή.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς