15 C
Athens

Λιόλιος: «Ο Γιάννης υπεραγαπά την Εθνική και θα είναι τον Σεπτέμβριο στο Ευρωμπάσκετ»

Δύο ημέρες μετά την ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που ουσιαστικά ανανέωσε το ραντεβού του με το κοινό της Εθνικής ομάδας ενόψει Ευρωμπάσκετ, ήρθε η σειρά του Βαγγέλη Λιόλιου να επιβεβαιώσει την παρουσία του σταρ του NBA στη διοργάνωση του Σεπτεμβρίου.

Με δηλώσεις του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ο πρόεδρος της ΕΟΚ προανήγγειλε την επιστροφή του Greek Freak στα γαλανόλευκα, μεταφέροντας την αγάπη του παίκτη για την ομάδα: «Ο Γιάννης υπεραγαπά την Εθνική και την Ελλάδα. Ήταν πάντα μέλος της Εθνικής και φυσικά θα είναι μαζί μας τον Σεπτέμβριο στο Ευρωμπάσκετ. Αυτό μας βοηθά να γίνουμε μια γροθιά και να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο στη διοργάνωση.

Η Ομοσπονδία έχει εξαιρετική σχέση με τους Μπακς και η συνεργασία σε συνδυασμό με τη θέληση του ίδιου του παίκτη, θα είναι μαζί μας. Ο Γιάννης από την πρώτη ημέρα που μίλησα μαζί του μου είπε ότι όχι απλώς θέλει να συμμετέχει, αλλά να είναι ένα πολύ ενεργό μέλος αυτής της ομάδας», είπε ο Βαγγέλης Λιόλιος, ο οποίος επίσης αποκάλυψε πως ο παίκτης του Μιλγουόκι θα δώσει κανονικά το «παρών» στα φιλικά παιχνίδια του Αυγούστου, ενώ το τεχνικό τιμ της Εθνικής θα ενισχυθεί με την παρουσία του Τζος Οπενχάιμερ, βοηθού προπονητής των Μπακς.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φόρεσε τελευταία φορά τη φανέλα με το εθνόσημο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας, τρία χρόνια πριν.

Αναφερόμενος στους υπόλοιπους διεθνείς, αλλά και στους στόχους της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ, ο πρόεδρος της ΕΟΚ δήλωσε: «Όλοι οι παίκτες είναι ενθουσιασμένοι που θα παίξουν στην Εθνική και θα είναι κομμάτι αυτής της προσπάθειας και αυτό οφείλεται στον Δημήτρη Ιτούδη. Θεωρώ ότι θα κάνουμε την προσπάθειά μας ενωμένοι για να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, παρόλο που ξέρουμε ότι δε θα είναι εύκολο. Οι βλέψεις μας είναι να τιμήσουμε το εθνόσημο και ο ρόλος μας είναι αυτή η ομάδα να είναι όντως η επίσημη αγαπημένη».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς