20.9 C
Athens

Δώδεκα φάουλ, πέντε κίτρινες: Η UEFA εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αυστηρά τον Ολυμπιακό

Οι διαιτητές εξαντλούν την αυστηρότητά τους στα παιχνίδια του Ολυμπιακού και από εδώ και πέρα χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή και συγκέντρωση προκειμένου η ομάδα να είναι πλήρης σε όλη την ευρωπαϊκή προκριματική διαδικασία

O Ολυμπιακός έχει τον επαναληπτικό στην έδρα του κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα (27/7, 22:00) μετά το ισόπαλο 1-1 στο Ισραήλ και τού αρκεί μία απλή νίκη για να εξασφαλίσει την πρόκριση στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League. Το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» αποτελεί πλεονέκτημα και η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς καλείται να το αξιοποιήσει ξεπερνώντας το πρώτο από τα τρία εμπόδια που απαιτούνται για την είσοδο στους «χρυσοφόρους» ομίλους της διοργάνωσης.

Οι λεπτομέρειες παίζουν ρόλο και ο Πρωταθλητής Ελλάδας καλείται να βελτιώσει όχι μόνο αγωνιστικά κομμάτια του παιχνιδιού του, αλλά και το πνευματικό σκέλος. Στο πρώτο επίσημο ματς για τη σεζόν 2022/23, οι Πειραιώτες δέχθηκαν πέντε κίτρινες κάρτες. Σε σύνολο 12 φάουλ. Βέβαια, η κίτρινη κάρτα του Ζινκερνάγκελ δόθηκε σε αψιμαχία με τον Ντάνιελ Σούντγκρεν. Ο αριθμός είναι μεγάλος. Στο ημίχρονο, τρία βασικά στελέχη είχαν παρατηρηθεί με κίτρινη κάρτα. Στο 18′, ο Δανός μεσοεπιθετικός και σκόρερ του μοναδικού τέρματος των Ερυθρόλευκων. Στο 35′, ο Γιώργος Μασούρας. Στο 43′, ο Σίμε Βρσάλικο.

Ακόμα δύο παίκτες «κιτρινίστηκαν» προς το φινάλε του αγώνα. Στο 84′, ο Μαμαντού Κανέ. Στο 87′, ο Μαντί Καμαρά. Μάλιστα, ο προπονητής του Ολυμπιακού φρόντισε στο δεύτερο ημίχρονο να διαχειριστεί την κατάσταση. Έτσι, οι τρεις παίκτες που δέχθηκαν κίτρινη κάρτα έγιναν αλλαγή. Οι Μασούρας και Βρσάλικο στα τελευταία λεπτά (αμφότεροι στο 81′). Ο Ζινκερνάγκελ είχε αντικατασταθεί με την έναρξη στο δεύτερο μέρος για λόγους τακτικής.

Οι κακές διαιτησίες που έχει ο Θρύλος στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο. Για παράδειγμα, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δέχονται πολύ εύκολα την κίτρινη κάρτα στην Ευρώπη, καθώς αντιμετωπίζονται με τα αυστηρότερα κριτήρια από τους διαιτητές. Χρειάζεται, λοιπόν, μεγαλύτερη συγκέντρωση από τη στιγμή που στο πρώτο δυνατό μαρκάρισμα βγαίνει η κίτρινη κάρτα από την τσέπη του εκάστοτε διαιτητή. Ο περιορισμός των νεύρων είναι απαραίτητος, καθώς ο δρόμος για την είσοδο στους ομίλους παραμένει δύσβατος. Προς το παρόν, δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά ο Ολυμπιακός κινδυνεύει στα πλέι-οφ (εφόσον προκριθεί σε βάρος της Μακάμπι Χάιφα και του Απόλλωνα Λεμεσού) να έχει απουσίες λόγω καρτών.

Υπενθυμίζεται πως προκύπτει τιμωρία σε περίπτωση που ένας ποδοσφαιριστής συμπληρώσει τον αριθμό των τριών κίτρινων καρτών. Ήδη, από το πρώτο παιχνίδι του, ο Ολυμπιακός έχει πέντε παίκτες με μία κίτρινη κάρτα. Και απομένουν ακόμα πέντε αναμετρήσεις (αν όλα πάνε καλά) προκειμένου να επιτευχθεί ο πρώτος στόχος για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο πειθαρχικός έλεγχος είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει τους Ερυθρόλευκους από εδώ και πέρα, καθώς ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά την εξέλιξη, στην προσπάθεια του συλλόγου για επιστροφή στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς