18.2 C
Athens

Άνετα Σλάβια Πράγας και Μακάμπι Τελ Αβίβ, έκανε την έκπληξη η Χάμρουν Σπάρτανς

Η Σλάβια Πράγας καθάρισε με την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο κιόλας ματς με την Σεντ Τζόσεφς επικρατώντας με 4-0 στο Γιβραλτάρ και μετατρέποντας τη ρεβάνς στην Πράγα σε τυπική διαδικασία. Έτσι, οι Τσέχοι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στον Γ’ προκριματικό του Conference με το πρώτο ματς να είναι προγραμματισμένο στις 4 Αυγούστου στην Τσεχία.

Η Σλάβια προηγήθηκε στο ημίχρονο με 3-0, χάρη σε δύο γκολ του Σορ (21′, 32′) κι ένα του Έβερτον στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ στο 56′ ο Λινγκρ ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ. Να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι έπαιζαν με 10 παίκτες από το πρώτο ημίχρονο, μετά την αποβολή του Μασίας στο 34′.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ επιβεβαίωσε και στην πράξη πως είναι το φαβορί για την πρόκριση στον επόμενο γύρο όπου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αντιμετωπίσει τον Άρη. Οι παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς επικράτησαν με 3-0 της Ζίρα εκτός έδρας. Για τους Αζέρους βασικός ήταν ο Δημήτρης Χαντάκιας. Οι Ισραηλινοί προηγήθηκαν με τον Κανιχόβσκι στο 18′ ενώ ο Γιοβάνοβιτς πέτυχε κι άλλα δύο γκολ.

Την ίδια ώρα η Χάμρουν Σπάρτανς έκανε την απόλυτη έκπληξη αφού επιβλήθηκε με 1-0 της Βελέζ Μόσταρ στη Βοσνία. Η ομάδα από τη Μάλτα σκόραρε με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα με τον Γκιγιομέ και περιμένει να σφραγίσει στην έδρα της την πρόκριση στον Γ’ προκριματικό όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με τον νικητή του ζευγαριού ΠΑΟΚ – Λέφσκι Σόφιας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς