23.8 C
Athens

ΠΑΟΚ και Άρης για το καθοριστικό βήμα πρόκρισης στον γ’ προκριματικό γύρο του Conference League

ΠΑΟΚ και Άρης μπαίνουν σήμερα στη μάχη πρόκρισης στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League με στόχο να εξασφαλίσουν σκορ που θα τους επιτρέπει να πάνε όσο το δυνατόν πιο χαλαροί στις ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης

ΠΑΟΚ και Άρης μπαίνουν σήμερα (21/7) στη μάχη πρόκρισης στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League με στόχο να εξασφαλίσουν σκορ που θα τους επιτρέπει να πάνε όσο το δυνατόν πιο χαλαροί στις ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης.

Την αρχή θα κάνει ο Δικέφαλος του Βορρά κόντρα στην σαφώς πιο αδύναμη Λέφσκι Σόφιας στις 20:00. Η ομάδα του Λουτσέσκου ταξίδεψε στη Βουλγαρία χωρίς τους τραυματίες Ελ Καντουρί και Νέλσον Ολιβέιρα, με τους Κούτσια και Ντάντας να παίρνουν -όπως όλα δείχνουν- τη θέση τους στην ενδεκάδα.

Από την άλλη η ομάδα της Βουλγαρίας έχει επίσης σημαντικές απουσίες στην μεσοεπιθετική της γραμμή αλλά ελπίζει ότι με ένα γεμάτο γήπεδο θα μπορέσει να βάλει δύσκολα στους Θεσσαλονικείς αποσπώντας ένα αποτέλεσμα που θα διατηρήσει «ζωντανές» τις ελπίδες πρόκρισης ενόψει Τούμπας.

Την ίδια στιγμή, ο ανανεωμένος Άρης του Χερμάν Μπούργος ρίχνεται στην ευρωπαϊκή μάχη μία ώρα αργότερα (21:00) στο «καυτό» Κλεάνθης Βικελίδης που εκτιμάται ότι θα γεμίσει.

Ο Αργεντινός τεχνικός είδε τα προβλήματα της τελευταίας στιγμής λόγω κορωνοϊού (εντοπίστηκαν 3 ενεργά κρούσματα σε παίκτες) να του πάνε έως ένα βαθμό λίγο πίσω το πλάνο ενδεκάδας που είχε στο μυαλό του, αλλά σε κύρια βάση γνωρίζει ποιους θα χρησιμοποιήσει κόντρα στην άσημη αλλά επικίνδυνη Γκόμελ.

Οι βασικές επιλογές του Μπούργος αναμένεται να καθοριστούν από την εικόνα της ομάδας του στα πρόσφατα φιλικά με Ολυμπιακό και Ιωνικό. Βάσει αυτής της λογικής ο Κουέστα θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, με τον Οντουμπάγιο ελλείψει του Εμπακατά στο δεξί άκρο της άμυνας και τους Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Πίρσμαν από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Από εκεί και πέρα, Νταμπό και Ντουκουρέ θα βρίσκονται στα χαφ, με τους Ιτούρμπε – Μαντσίνι στα άκρα και τον Καμάτσο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Αντρέ Γκρέι.

Θυμίζουμε ότι με νίκες των ελληνικών ομάδων απόψε και συνδυασμό αποτελεσμάτων στα άλλα παιχνίδια η Ελλάδα θα αγγίξει μέχρι και την 14η θέση της κατάταξης της UEFA αφήνοντας πίσω της τη Νορβηγία, χάρη και στη χθεσινό ισοπαλία του Ολυμπιακού στη Χάιφα.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς