18.1 C
Athens

VNL: Στους «4» η καταιγιστική Ιταλία, οι ΗΠΑ πέταξαν εκτός την κάτοχο Βραζιλία (vid)

Η Ιταλία δεν θα μπορούσε να απογοητεύσει τον κόσμο της στην Μπολόνια στους «8» του Volleyball Nations League (VNL). Με εξαιρετική εμφάνιση και τον Τζιανέλι να πασάρει ιδανικά, οι Ιταλοί επιβλήθηκαν με 3-1 της Ολλανδίας του Ρομπέρτο Πιάτσα και προκρίθηκαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Γαλλία – Ιαπωνία.

Η Ιταλία με 12 μπλοκ (έναντι 4 των Ολλανδών) και εξαιρετικό σέρβις (χάλασε σε πολλές περιπτώσεις την αντίπαλη υποδοχή) έφτασε στην πρόκριση εκμεταλλευόμενη και την κακή μέρα του Αμπντέλ Αζίζ που ήταν απογοητευτικός (16/41 επ.). Ο Μικελέτο και ο Λάβια έκαναν αρκετή βρώμικη δουλειά ενώ και ο Γκαλάσι ήταν πολύτιμος στο κέντρο.

Η Ολλανδία στηρίχθηκε επιθετικά – αναγκαστικά – στον Τούινστρα που είχε 20 πόντους (39% στην επίθεση) ενώ είχε και 38% υποδοχή. Μετά το κάκιστο τρίτο σετ ο Πιάτσα έριξε στο ματς και τον νέο ακραίο του ΠΑΟΚ, Χάις Γιόρνα, που συμμάζεψε την υποδοχή και είχε 4 πόντους (3/6 επ., 1 άσος).

ΤΑ ΣΕΤ: 3-1 (21-25, 25-22, 25-13, 25-22)

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «4» ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ που ενθουσίασαν με την απόδοσή τους στην πρώτη φάση του τουρνουά, επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους κόντρα στη Βραζιλία και πήραν πανάξια την πρόκριση στους «4» με 3-1 σετ και θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Πολωνία – Ιράν. Αντίθετα η Βραζιλία έμεινε εκτός ενώ στο περυσινό τουρνουά είχε αναδειχθεί νικήτρια.

Οι Βραζιλιάνοι προηγήθηκαν στα σετ αλλά δεν είχαν διάρκεια στην απόδοσή τους ενώ έδωσαν ένα σετ από τα λάθη τους (28 στο σύνολο). Ανώτεροι ήταν μόνο σε υποδοχή και επίθεση ενώ δεν βρήκαν ρυθμό στο σέρβις.

Οι δύο ακραίοι των ΗΠΑ (Ράσελ – Ντε Φάλκο) έκαναν εκπληκτικό παιχνίδι με 17 και 14 πόντους αντίστοιχα ενώ ο δεύτερος κράτησε την υποδοχή σε ποσοστό 46%.

ΤΑ ΣΕΤ: 3-1 (20-25, 25-22, 25-23, 25-17)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς