19.7 C
Athens

Λουκέτο λόγω χρεών στην ΕΟΠΕ: Παραιτείται η διοίκηση Καραμπέτσου, αγωνία για τις εθνικές ομάδες

Λόγω χρέους 300.000 ευρώ, μπλοκαρίστηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης - Παραιτείται η διοίκηση του Γιώργου Καραμπέτσου, στον αέρα η συμμετοχή των εθνικών ομάδων στα προκριματικά του Eurovolley

Σοκ επικρατεί στο ελληνικό βόλεϊ τα τελευταία 24ωρα καθώς η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ) έχει εισέλθει σε καθεστώς πτώχευσης αφού μπλοκαρίστηκαν οι τραπεζικοί της λογαριασμοί.

Ο λόγος έχει να κάνει με ένα χρέος ύψους 300.000 ευρώ (240.000 ευρώ το ποσό + 60.000 ευρώ οι τόκοι) προς την εταιρεία σεκιούριτι FALCON που ήταν υπεύθυνη για τη φύλαξη της εγκατάστασης «Σπίτι του Βόλεϊ».

Το Ελληνικό Δημόσιο (που φέρει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης) είχε αναθέσει την εντολή φύλαξης των εγκαταστάσεων μέσω της ΕΟΠΕ ωστόσο κάποια στιγμή σταμάτησε να πληρώνει το ποσό με αποτέλεσμα να έρθει η πλήρης καταστροφή στη συγκεκριμένη ολυμπιακή εγκατάσταση.

Η ΕΟΠΕ καλείται να πληρώσει ένα ποσό που υποτίθεται πως τακτοποιούσε το Ελληνικό Δημόσιο (και για το οποίο χρέος η ομοσπονδία έπρεπε να έχει εικόνα για το αν έχει ρυθμιστεί κι αν τηρούνται οι διακανονισμοί) ωστόσο για την ώρα λύση δεν έχει βρεθεί ενώ ο πρόεδρος της, Γιώργος Καραμπέτσος, είναι έτοιμος να υποβάλει την παραίτησή του στο έκτακτο Δ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί.

Το μπαλάκι ασφαλώς και θα περάσει στην κυβέρνηση που καλείται να βρει λύση ώστε το άθλημα να μην οδηγηθεί σε καταστροφή.

Σημειώνεται πως δημιουργείται ένα τεράστιο πρόβλημα αναφορικά με τη συμμετοχή των εθνικών ομάδων στα προκριματικά του Eurovolley που ξεκινούν τις επόμενες ημέρες. Με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά, το ενδεχόμενο τόσο η εθνική Ανδρών όσο και η εθνική Γυναικών να μη συμμετάσχουν είναι κάτι παραπάνω από ορατό αφού δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή χρήματα για το παραμικρό.

Υπενθυμίζουμε πως φέτος έγινε μια προσπάθεια αναβάθμισης του μπιτς βόλεϊ μετά από πολλά χρόνια, όμως τη δεδομένη στιγμή (και μερικές μέρες πριν το τουρνουά στον Άγιο Νικόλαο) ελάχιστη σημασία έχει αυτό μπροστά στις δύσκολες στιγμές που θα ακολουθήσουν αν δεν βρεθεί άμεσα μια λύση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς