20 C
Athens

Με Σλάβια Πράγας ο Παναθηναϊκός στον 3ο προκριματικό, στα… μαλακά ο ΠΑΟΚ, υψηλός βαθμός δυσκολίας για Άρη

Ο Παναθηναϊκός εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα τεθεί αντιμέτωπος με την ισχυρή Σλάβια Πράγας ενώ ο Άρης κατά πάσα πιθανότητα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ο ΠΑΟΚ θα έχει το πιο εύκολο έργο στον Γ' προκριματικό αν περάσει τη Λέφσκι

Τους αντιπάλους τους στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League έμαθαν τη Δευτέρα (18/7) Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Άρης.

Πρώτος από την κληρωτίδα βγήκε ο ΠΑΟΚ ο οποίος εφόσον περάσει τη Λέφσκι Σόφιας θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Βέλεζ Μόσταρ (Βοσνία) ή Χάμρουν Σπάρτανς (Μάλτα). Μια εύκολη κλήρωση για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, την ώρα που ο Παναθηναϊκός έχει μια πολύ δύσκολη δοκιμασία αφού πέφτει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου κόντρα στη Σλάβια Πράγας που δεν θα δυσκολευτεί να περάσει τη Σεντ Τζόζεφς από το Γιβραλτάρ.

Ο Άρης κληρώθηκε με τον νικητή του ζευγαριού Ζίρα (Αζερμπαϊτζάν) ή Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) με τους Ισραηλινούς να φαντάζουν το φαβορί σε αυτό το ζευγάρι.

Οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν την Πέμπτη 4 Αυγούστου και οι επαναληπτικοί μια εβδομάδα αργότερα (11/8). Τη Δευτέρα 1η Αυγούστου θα διεξαχθεί η κλήρωση των πλέι οφ όπου θα βρίσκεται δεδομένα ο Παναθηναϊκός αλλά και ο ΠΑΟΚ και ο Άρης εφόσον έχουν προκριθεί στον 3ο προκριματικό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟΝ 3ο ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ:

ΠΑΟΚ (εφόσον περάσει τη Λέφσκι Σόφιας) – Βέλεζ Μόσταρ (Βοσνία) ή Χάμρουν Σπάρτανς (Μάλτα) 

Σεντ Τζόζεφς (Γιβραλτάρ) ή Σλάβια Πράγας (Τσεχία)Παναθηναϊκός

Ζίρα (Αζερμπαϊτζάν) ή Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)Άρης (εφόσον περάσει την Γκόμελ)

Θυμίζουμε πως στον 3ο προκριματικό ο Παναθηναϊκός – που επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από τέσσερα χρόνια – βρέθηκε ως Κυπελλούχος και μπήκε στην κληρωτίδα ως ανίσχυρος.

Ο ΠΑΟΚ ήταν εξ αρχής στους ισχυρούς ενώ ο Άρης και στον 3ο προκριματικό θα είναι ανίσχυρος. Όλα υπό την προϋπόθεση πως οι δύο ομάδες θα αποκλείσουν τη Λέφσκι Σόφιας και την Γκόμελ αντίστοιχα.

Νωρίτερα ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τον Απόλλωνα Λεμεσού και εφόσον περάσει τη Μακάμπι Χάιφα και προκριθεί στον Γ’ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ θα τεθεί αντιμέτωπος με τους πρωταθλητές Κύπρου. Σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχίσει στον 3ο προκριματικό του Europa League όπου θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του ζευγαριού Φερεντσβάρος – Σλόβαν Μπρατισλάβας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς