21.4 C
Athens

Ισραηλινά ΜΜΕ: «Η ΑΕΚ φουλάρει για Πλάνιτς, δείχνει πρόθυμη να τον αφήσει στη Μακάμπι ενόψει Ολυμπιακού»

Η ΑΕΚ ψάχνεται εδώ και καιρό για στόπερ και σύμφωνα με την έντονη φημολογία της τελευταίας εβδομάδας βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Μακάμπι Χάιφα για την απόκτηση του Σέρβου αμυντικού, Μπόγκνταν Πλάνιτς.

Μάλιστα, οι Ισραηλινοί πάνε το σχετικό μεταγραφικό ζήτημα ένα βήμα παραπέρα κάνοντας λόγο για μία άκρως δελεαστική πρόταση της Ένωσης στον Πλάνιτς, με τον παίκτη να επιθυμεί την παραμονή του στους πρωταθλητές Ισραήλ αλλά ταυτόχρονα να παραδέχεται ότι το συμβόλαιο που τού προσφέρει η ελληνική ομάδα είναι σαφώς ανώτερο.

Σε μία από τις διαπραγματευτικές τακτικές που ακολουθεί η ΑΕΚ  και όπως μεταδίδουν τα ισραηλινά Μέσα και πιο συγκεκριμένα η ιστοσελίδα «ynet.co.il», η ομάδα του Αλμέιδα δίνει περιθώριο στη Χάιφα να διατηρήσει στο ρόστερ της τον Πλάνιτς για τα δύο επερχόμενα κρίσιμα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό για τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League, αρκεί να μειωθεί το ποσό της ρήτρας του (κοντά στα 1,8 εκατομμύρια ευρώ).

Εφόσον οι δύο πλευρές δεν συμφωνήσουν με αυτή την προοπτική, τότε η ΑΕΚ θα κινηθεί άμεσα για την απόκτηση του Πλάνιτς «σπάζοντας» τη ρήτρα του Σέρβου στόπερ, δίχως να αφήνει και πολλά περιθώρια στη Μακάμπι του Μπαράκ Μπακχάρ.

Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει: «Οι Έλληνες προσφέρουν στη Χάιφα να κλείσει με χαμηλότερο ποσό η μεταγραφή και επιτρέπουν στον Πλάνιτς να παίξει με τη Χάιφα στα ματς με τον Ολυμπιακό στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Εάν οι πρωταθλητές Ισραήλ δεν αποδεχτούν την πρόταση, οι Έλληνες θα ενεργοποιήσουν τη ρήτρα αποδέσμευσης και θα πάρουν τον Πλάνιτς πριν από τη ρεβάνς στην Ελλάδα στις 27 Ιουλίου».

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς