17.6 C
Athens

Όρεγκον 2022: Το πάλεψε αλλά έμεινε εκτός βάθρου η Στεφανίδη, πέμπτη στον τελικό του επί κοντώ (vid)

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης έδωσε ό,τι είχε αλλά δεν ήταν η μέρα της: Με καλύτερο άλμα στα 4,70μ. κατέλαβε την τιμητική 5η θέση στο Παγκόσμιο Στίβου του Όρεγκον και σκέφτεται ήδη την επόμενη μεγάλη διοργάνωση στο Μόναχο

Η Κατερίνα Στεφανίδη έδωσε ό,τι είχε στον τελικό του επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Όρεγκον, αλλά δεν ήταν η μέρα της.

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης κατέλαβε την τιμητική πέμπτη θέση στον τελικό του αγωνίσματός της μετά από μία πραγματική μάχη, στην οποία παρότι βελτίωσε την καλύτερη επίδοσή της για το 2022 (είχε 4.65μ από τον περασμένο Μάρτιο) δεν κατόρθωσε να φτάσει τα 4,80μ. και με καλύτερο άλμα στα 4,70 έμεινε στην 5η θέση της τελικής κατάταξης.

Η Κατερίνα Στεφανίδη έδειξε από την αρχή ότι βρισκόταν σε καλή κατάσταση, περνώντας με άνεση τα δύο πρώτα άλματα που επιχείρησε στα 4.45μ και 4.60μ. Το ίδιο έκαναν όμως και τα άλλα δύο φαβορί για το βάθρο των νικητών, οι Αμερικανίδες Ναζότ και Μόρις.

Ο πήχης ανέβηκε στα 4.80μ, όπου η Αυστραλή, Κένεντι έκανε μεγάλο άλμα στην πρώτη της προσπάθεια και μπήκε σε «θέση οδηγού», με την Μόρις που συνέχισε τις… υψηλές πτήσεις της, αλλά και τη Ναζότ η οποία ήταν σε καταπληκτική μέρα και πέρασε με την πρώτη τα 4.85μ, όπως και η Μόρις με τη δεύτερη.

Η Στεφανίδη επιχείρησε στη συνέχεια να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση στο ίδιο ύψος, χωρίς να τα καταφέρει κι έμεινε στην 5η θέση. Ούτε η Αυστραλή, Κένεντι τα κατάφερε, ωστόσο, με το 4.80μ που έκανε πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς