16.2 C
Athens

Πινέδα: Ήρθα στην ΑΕΚ για να διατηρηθώ σε ρυθμό ενόψει Μουντιάλ

Ο Ορμπελίν Πινέδα αποτελεί και τον νέο χαφ της ΑΕΚ ενόψει της νέας σεζόν στη Super League με τον Ματίας Αλμέιδα να τον πείθει να έρθει στην Ελλάδα για χάρη της Ένωσης και τον ίδιο να τονίζει σε συνέντευξη σε Μέσο της πατρίδας του τα αίτια πίσω από τη συγκεκριμένη απόφασή του με φόντο το Μουντιάλ του Κατάρ.

Ο Πινέδα επιδιώκει να βρίσκεται στις τελικές κλήσεις του Μαρτίνιο για την εθνική Μεξικού ενόψει του μεγάλου τουρνουά των εθνικών ομάδων τον ερχόμενο Νοέμβριο και με τον ερχομό του στην ΑΕΚ ελπίζει να διατηρηθεί σε τέτοιο ρυθμό ώστε να βρίσκεται στις επιλογές για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αναλυτικά ένα μέρος των δηλώσεων του Πινέδα στο FoxSports:

Για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ: «Είμαι ενθουσιασμένος. Ευχαριστώ τον Ματίας που μου έδωσε τη δυνατότητα να έρθω εδώ. Είναι κάτι που πρέπει να το εκμεταλλευτώ και να το ευχαριστηθώ».

Για τις προτάσεις που είχε να επαναπατριστεί: «Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι είμαι ευγνώμων για τις μεξικάνικες ομάδες, αλλά πιστεύω σε μένα, ήθελα να παραμείνω στην Ευρώπη και σε ένα καλύτερο επίπεδο. Τα όνειρά μου είναι εδώ και στόχος μου είναι να είμαι στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Για το ότι δεν ήταν στα πλάνα του προπονητή της Θέλτα: «Ποτέ δεν μου εξήγησε τον λόγο. Εγώ θέλω μόνο να παίζω και να ευχαριστιέμαι που βρίσκομαι στην Ευρώπη. Μου μετέφεραν ότι δεν θα είμαι στα πλάνα. Το Μεξικό ήταν για μένα ένα εναλλακτικό πλάνο, ήθελα να είμαι εδώ και έψαχνα μια ομάδα όπου θα μπορούσα να έχω περισσότερο χρόνο συμμετοχής ώστε να είμαι στις τελικές κλήσεις του Μουντιάλ».

Για την εθνική Μεξικού: «Ο Μαρτίνο είχε κάνει σαφές ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε και να είμαστε στο καλύτερο επίπεδο μας για να πάμε στο Κατάρ. Μόνοι οι καλύτεροι θα έχουν μια θέση εκεί. Πρέπει να παίζω για να μπορώ να φτάσω στο Κατάρ και να κερδίσω μια θέση εκεί».

Για τον Ματίας Αλμέιδα με τον οποίο έχει συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν: «Από την πρώτη στιγμή που μιλήσαμε μου εξήγησε πως είναι η κατάσταση. Εγώ του είπα ότι ψάχνω την πιθανότητα. Ο Ματίας θα μου δώσει μαζί με το τεχνικό επιτελείο τη δυνατότητα να προετοιμαστώ στο 100%. Με έχει υποστηρίξει σε κάθε επίπεδο. Μου δίνει αυτοπεποίθηση να επανέλθω και να βρεθώ στην καλύτερή μου κατάσταση. Θα προσπαθήσω να προσαρμοστώ το γρηγορότερο δυνατό».

Για το νέο περιβάλλον του και τη γλώσσα: «Θα πρέπει να μάθεις ελληνικές λέξεις, να βελτιωθείς με τα αγγλικά προκειμένου να συνεννοηθείς με τους συμπαίκτες σου. Η πλειοψηφία δεν μιλάει ισπανικά, εκτός από τον Αραούχο, τον Ματίας και το τεχνικό επιτελείο. Αλλά θα προσπαθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο για να μάθω πράγματα και μια νέα κουλτούρα».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς