19.7 C
Athens

Όρεγκον 2022: «Ασημένιος» ο εκπληκτικός και παγκόσμιος Τεντόγλου στο μήκος με άλμα στα 8,32μ (vid)

Ο φοβερός και τρομερός Μίλτος Τεντόγλου «πέταξε» ξανά από τα Γρεβενά μέχρι το Όρεγκον για να γράψει ιστορία κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου - O Kινέζος Γουάνγκ «απογειώθηκε» στα 8,36μ. για να πάρει σπίτι του το χρυσό

Ο φοβερός και τρομερός Μίλτος Τεντόγλου «πέταξε» ξανά από τα Γρεβενά μέχρι το Όρεγκον για να γράψει ιστορία κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου!

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης έκανε την καλύτερη προσπάθειά του με άλμα στα 8,32μ. το οποίο έμοιαζε αρκετό για να του δώσει τη νίκη μέχρι το 6ο και τελευταία άλμα των αντιπάλων του.

Εκεί ο Κινέζος Γουάνγκ με τρομερή αυτοπεποίθηση και μία ιστορική επίδοση… απογειώθηκε για να φτάσει στα 8,36μ., επίδοση που δεν μπορούσε να του στερήσει το χρυσό.

Στην 8η συμμετοχή του σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης την τελευταία τετραετία κι έχοντας κατακτήσει 5 χρυσά, ο Μίλτος Τεντόγλου έφτασε μία ανάσα από το να προσθέσει στη συλλογή του το μετάλλιο που του έλειπε, αλλά ο Γουάνγκ έκανε το άλμα της ζωής του για να πανηγυρίσει τη μεγάλη διάκριση και να αφήσει τον Έλληνα αθλητή στην επίσης τιμητική 2η θέση. Τρίτος ήταν ο Ελβετός Εχάμερ με 8.16μ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία η Ελλάδα είδε έναν αθλητή του μήκους να φτάνει τόσο ψηλά σε διοργάνωση τέτοιου επιπέδου. Κανείς στο παρελθόν από αυτούς που είχαν συμμετάσχει σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα δεν είχε καταφέρει να ανέβει στο βάθρο, με καλύτερη έως σήμερα παρουσία εκείνη του Κώστα Κουκοδήμου το 1995 στο Γκέτεμποργκ, όπου είχε πάρει την 6η θέση.

ΤΟ «ΑΣΗΜΕΝΙΟ» ΑΛΜΑ ΤΟΥ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

Η κατάταξη στον τελικό του μήκους:

1.Γιανάν Γουάνγκ (Κίνα) 8.36μ.
2.Μίλτος Τεντόγλου 8.32μ.
3.Σιμόν Εχάμερ (Ελβετία) 8.16μ.
4.Μάικελ Μασό (Κούβα) 8.15μ.
5.Στέφαν ΜακΚάρτερ (ΗΠΑ) 8.04μ.
6.Μαρκίς Ντέντι (ΗΠΑ) 8.02μ.
7.Σρεσανκάρ (Ινδία) 7.96μ.
8.Εουσέμπιο Κάθερες (Ισπανία) 7.93μ.
9.Γουέιν Πίνοκ (Τζαμάικα) 7.88μ.
10.Γιούκι Χασιόκα (Ιαπωνία) 7.86μ.
11.Τομπίας Μοντλέρ (Σουηδία) 7.81μ.
12.Χένρι Φρέιν (Αυστραλία) 7.80μ.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς