18.8 C
Athens

Μακάμπι Χάιφα – Χάποελ Μπερ Σεβά 1-1 (3-4 πεν.): Έχασε και το Super Cup στα πέναλτι η αντίπαλος του Ολυμπιακού!

Έτσι όπως έχασε στον τελικό του Κυπέλλου, έτσι έχασε και στον τελικό του Super Cup: Η πρωταθλήτρια Ισραήλ λίγες μέρες πριν το ματς με τον Ολυμπιακό έμεινε στο πρώτο καλό της ημίχρονο και στη συνέχεια κατέρρευσε από την αλύγιστη Μπερ Σεβά

Με ένα τρομερό deja-vu ξεκίνησαν οι επίσημες υποχρεώσεις της Μακάμπι Χάιφα λίγες μέρες πριν υποδεχθεί τον Ολυμπιακό για τον Β’ προκριματικό του Champions League. Οι πρωταθλητές Ισραήλ ηττήθηκαν με 4-3 στα πέναλτι από τη Χάποελ Μπερ Σεβά μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας και έχασαν το Super Cup μπροστά στον κόσμο τους!

Η Χάποελ Μπερ Σεβά των… Πορτογάλων Μιγκέλ Βίτορ (πρώην του ΠΑΟΚ), Αντρέ Μάρτινς (πρώην του Ολυμπιακού) και Έλντερ Λόπες (πρώην της ΑΕΚ) κατέκτησε το τρόπαιο όπως το έκανε και στον τελικό Κυπέλλου τον Μάιο όταν μετά το 2-2 της κανονικής διάρκειας επικράτησε με 3-1 στα πέναλτι της Χάιφα που μπήκε με το αριστερό στη νέα σεζόν και με τους Ατζίλι και Πιερό να είναι οι μοιραίοι (ο Γκλάζερ απέκρουσε τα δικά τους πέναλτι).

Σημειώνεται πως η Μπερ Σεβά έφτασε στις κατακτήσεις τη Μακάμπι Χάιφα (έχουν και οι δύο από τέσσερα Super Cup) ενώ πήρε το πρώτο της από το 2017.

Η ομάδα του Μπαράκ Μπακχάρ άφησε στην άκρη για λίγο το ματς με τον Ολυμπιακό και το πρώτο ημίχρονο ήταν πραγματικά ασύλληπτο για τους πρωταθλητές: Η πίεση ψηλά ήταν υποδειγματική, οι κλασικές ευκαιρίες μπόλικες και η αμυντική λειτουργία εξαιρετική. Με εξαίρεση μια κεφαλιά του Ανσά από στημένη φάση που έφυγε άουτ, η Χάποελ Μπερ Σεβά έκανε το απόλυτο… τίποτα απέναντι σε μια ομάδα που προηγήθηκε από τα αποδυτήρια!

Το αστέρι των πρωταθλητών Ισραήλ, Ομέρ Ατζίλι, ήταν αυτό που βρήκε τα αντίπαλα δίχτυα. Ο διεθνής Ισραηλινός με τη συμπλήρωση 25″, έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ (από αυτά που είναι η σπεσιαλιτέ του) με το αριστερό εκτός περιοχής και έστειλε συστημένη την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Γκλάζερ για το 1-0.

Ο ΑΘΛΟΣ είχε αναφερθεί εκτενώς από την πρώτη στιγμή στον Ατζίλι που αποτελεί κίνδυνο-θάνατο στις αντεπιθέσεις και είναι ένας παίκτης με πολύ υψηλή τεχνική κατάρτιση.

Από εκεί και έπειτα οι πρωταθλητές Ισραήλ πήγαν το ματς στα μέτρα τους. Τα ανεβάσματα του Κορνού από τα αριστερά και οι συνεργασίες του με τον Χαζίζα δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους Κυπελλούχους που έβλεπαν τον Ατζίλι να φτιάχνει τη μία φάση μετά την άλλη: Κάτι που θα τσέκαρε και ο Πέδρο Μαρτίνς που βρέθηκε στο Σάμι Οφέρ για… κατασκοπεία πριν ταξιδέψει με τον Ολυμπιακό ξανά την Τρίτη ενόψει του αγώνα της Τετάρτης (20/7, 20:00).

Κορυφαία διπλή ευκαιρία στο πρώτο μέρος ήταν αυτή του πολύ δραστήριου και επικίνδυνου Χαζίζα ο οποίος φάτσα με την εστία εκτέλεσε πρώτα πάνω στον Γκλάζερ και στη συνέχεια πάνω στον Χατέμ που έσωσε πάνω στη γραμμή. Ο Ατζίλι με διαγώνιο σουτ είδε τον Γκλάζερ να τον σταματά στο τέλος του ημιχρόνου και η διακοπή έμοιαζε ανακουφιστική για τους φιλοξενούμενους.

Η είσοδος του Χέμεντ και η αλλαγή διάταξης σε 4-4-2 δημιούργησε πολλά προβλήματα στη Μακάμπι Χάιφα και ενώ ο Χαζίζα βγήκε εκτός με μικροενοχλήσεις για λόγους προφύλαξης από τον Μπακχάρ.

Ο πρώην φορ της Μπράιτον έψαξε ένα σουτ που αιφνιδίασε τον Κόεν και στο 71′ έβγαλε υπέροχα σε θέση τετ α τετ τον Ανσά (που καλυπτόταν από τον Σούντγκρεν) και εκείνος με ωραία λόμπα έκανε το 1-1. Οι πρωταθλητές δεν κρατούσαν καθόλου μπάλα, η είσοδος του Πιερό που έμοιαζε βαρύς δεν βοήθησε και ο Έλντερ Λόπες με διαγώνιο σουτ λίγο έλειψε να κάνει το 1-2. Τελικά η αναμέτρηση οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Εκεί ο Μαντμόν έχασε το πρώτο για τη Χάποελ Μπερ Σεβά αλλά ο Ατζίλι με τη σειρά του έχασε και το δικό του (το έπιασε ο Γκλάζερ στο κέντρο της εστίας του). Με το σκορ στο 3-3 ο Πιερό έστησε την μπάλα για το πέμπτο πέναλτι των γηπεδούχων, ο Γκλάζερ απέκρουσε και ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση για να κάνει το 4-3.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ: Κόεν, Σούντγκρεν, Πλάνιτς, Γκόλντμπεργκ, Κορνού (60′ Μεναχέμ), Ζαμπέρ (46′ Αμπού Φάνι), Μοχάμεντ, Λαβί (75′ Τσερί), Χαζίζα (46′ Νταβίντ), Ατζίλι, Ρουκαβίτσια (60′ Πιερό)

ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΕΡ ΣΕΒΑ: Γκλάζερ, Έλντερ Λόπες, Χατέμ, Μιγκέλ Βίτορ, Ντάντια, Χατουέλ (46′ Γεχέζκελ), Ελίας (46′ Χέμεντ), Μπαρέιρο (62′ Μπαντμόν), Αντρέ Μάρτινς (79′ Κέλτγενς), Μίτσα (70′ Γιοσέφι), Ανσά

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς