25.9 C
Athens

Γκενκ – ΑΕΚ 0-2: Τα στημένα και η άμυνα έδωσαν στην Ένωση την πρώτη νίκη (vid)

Με τρομερή αποτελεσματικότητα στις στημένες φάσεις, η ΑΕΚ πανηγύρισε τη νίκη με 2-0 απέναντι στην Γκενκ στο πρώτο φιλικό τεστ και στο ανεπίσημο ντεμπούτο του Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο της

Το ανεπίσημο ντεμπούτο του Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο της ΑΕΚ συνδυάστηκε με νίκη απέναντι σε μια σαφώς πιο έτοιμη και καλή ομάδα όπως είναι η Γκενκ. Η Ένωση επιβλήθηκε με 2-0 των Βέλγων και έκανε σεφτέ στις φιλικές αναμετρήσεις παρουσιάζοντας καλή εικόνα ανασταλτικά ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως βρίσκεται στις πρώτες μέρες του βασικού σταδίου προετοιμασίας της.

 

Έπαιξαν για πρώτη φορά με τα κιτρινόμαυρα οι Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς και Πινέδα (από 45′ έπαιξαν έκαστος) με τον Αλμέιδα να χρησιμοποιεί συνολικά 24 ποδοσφαιριστές και να δίνει χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς νέους στο δεύτερο μέρος.

Η αναμέτρηση είχε εξ αρχής γρήγορο ρυθμό και η Ένωση προηγήθηκε μόλις στο 3ο λεπτό, όταν από την εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου στο δεύτερο δοκάρι, ο Μήτογλου με κεφαλιά σημάδεψε την εστία και ο Μουνιόθ πέτυχε αυτογκόλ.

 

Η Γκενκ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 12′ όταν ο Σιμάνσκι υπέπεσε σε πέναλτι σε στημένη φάση που εκτέλεσαν οι Βέλγοι. Ο Πολωνός έριξε κάτω ποδοσφαιριστή της Γκενκ, ο διαιτητής υπέδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ντέσερς ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Αθανασιάδης έπεσε σωστά στη δεξιά γωνία του και απομάκρυνε σε κόρνερ.

 

Από εκεί και έπειτα τα νεύρα ήταν πολλά και τα σκληρά μαρκαρίσματα ακόμα περισσότερα, με τον διαιτητή να σφυρίζει εύκολα τις επαφές και να μοιράζει κίτρινες κάρτες εκατέρωθεν. Ο Ντέσερς από βαθιά μπαλιά του Χροσόφσκι έπιασε ένα σουτ στην κίνηση αλλά ο εξαιρετικός Αθανασιάδης που έδειξε να έχει φοβερή αυτοπεποίθηση μετά την περυσινή σεζόν του στη Σέριφ, κράτησε απαραβίαστη την εστία του.

Η ΑΕΚ εκμεταλλευόμενη ξανά μια στημένη φάση και αδυναμία των Βέλγων να διώξουν, βρήκε και δεύτερο γκολ στο 32′. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Αραούχο έπιασε την πρώτη κεφαλιά και η μπάλα στρώθηκε στον Μήτογλου που από τη μικρή περιοχή έκανε το 0-2 και το πανηγύρισε έξαλλα.

 

Ο Ματίας Αλμέιδα έβλεπε την ομάδα του στις περισσότερες περιπτώσεις να πιέζει σωστά, να έχει αποτελεσματικότητα στις στημένες φάσεις αλλά όχι να δημιουργεί ευκαιρίες σε ροή αγώνα, αφού στο πρώτο μέρος μόνο ο Λιβάι Γκαρσία μπόρεσε να απειλήσει.

Με την είσοδο των νεαρών ποδοσφαιριστών η ΑΕΚ έχασε την κατοχή της μπάλας ακόμα περισσότερο και δέχθηκε πίεση αλλά οι Κορνέζος και Λάτσι μαζί με τον Χατζηεμμανουήλ μπόρεσαν να κρατήσουν το μηδέν. Οι Μπότος και Κοσίδης βρέθηκαν κοντά σε τρίτο γκολ για την ΑΕΚ όμως στις τρεις – συνολικά – ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, καθυστέρησαν να εκτελέσουν.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης (46′ Χατζηεμμανουήλ), Ρότα (46′ Μισελέν), Μήτογλου (46′ Κορνέζος), Τζαβέλλας (46′ Λάτσι), Σιμάνσκι (46′ Μουστακόπουλος), Γιόνσον (46′ Πινέδα), Γκατσίνοβιτς (46′ Μοχαμάντι), Μάνταλος (46′ Γιούσης / 81′ Ραντόνια), Γκαρσία (46′ Μαχαίρας / 77′ Τζούντα Γκαρσία), Τσούμπερ (46′ Μπότος), Αραούχο (46′ Κοσίδης)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς