16.1 C
Athens

Επίσημο: Στην Τσέλσι για τα επόμενα 4 χρόνια ο Κουλιμπαλί

Ο Καλιντού Κουλιμπαλί κι επίσημα στα μπλε της Τσέλσι!

Ο Σενεγαλέζος αμυντικός υπέγραψε σήμερα (16/7) τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Λονδρέζους του Τόμας Τούχελ και μετά από 8 χρόνια αφήνει τη Νάπολι και τη Serie A για να ζήσει το όνειρο της Premier League.

Άλλη μία σημαντική προσθήκη για τους Μπλε του Τοντ Μπόλι, που συνεχίζουν το μεταγραφικό τους ντεμαράζ μετά και τη συμφωνία με τον Ραχίμ Στέρλινγκ.

Θυμίζουμε ότι το συνολικό κόστος της μεταγραφής του Αφρικανού στόπερ ξεπέρασε τα 40 εκατομμύρια ευρώ, ενώ με τη φανέλα της Νάπολι αγωνίστηκε σε 317 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, κατακτώντας και δύο τρόπαια: το Super Cup Ιταλίας (2014) και το Κύπελλο (2020).

Στις πρώτες του δηλώσεις ως «Λονδρέζος» ο Κουλιμπαλί τόνισε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Τσέλσι. Είναι μία μεγάλη ομάδα στον κόσμο και όνειρό μου ήταν πάντα να παίξω στην Premier League.

Η Τσέλσι με πλησίασε για πρώτη φορά για να με αποκτήσει το 2016 αλλά δεν τα καταφέραμε. Τώρα όταν ήρθαν πάλι για μένα έκανα δεκτή την πρότασή τους επειδή ήθελαν πραγματικά να έρθω να παίξω για αυτούς στην Premier League.

Όταν μίλησα με τους καλούς φίλους μου Εντουάρ Μεντί και Ζορζίνιο έκαναν ευκολότερη την επιλογή μου οπότε είμαι πραγματικά ευτυχισμένος που είμαι εδώ σήμερα.

Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς επειδή είδα αρκετούς από αυτούς στο Λονδίνο και στο αεροπλάνο όλοι ήταν χαρούμενοι που είμαι εδώ. Ελπίζω να είναι πραγματικά καλή αυτή η σεζόν και να δώσουμε μερικές καλές στιγμές στους οπαδούς».

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς