24.6 C
Athens

Πόλο ανδρών: Σπουδαία κίνηση με Νίκολα Μπογκντάνοβιτς για τον Απόλλωνα Σμύρνης

Στο πρόσωπο του Νίκολα Μπογκντάνοβιτς βρήκε ο Απόλλων Σμύρνης τον παίκτη που θα ηγηθεί της επίθεσής του, μετά την αποχώρηση του Αλέξανδρου Γούνα για τον Πανιώνιο.

Ο 27χρονος Σέρβος συμφώνησε να αγωνιστεί την περίοδο 2022-23 με την «αμφίβια ταξιαρχία» και επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά την περίοδο 2020-21, όταν φόρεσε το σκουφάκι των Χανίων και πέτυχε 36 γκολ σε 13 παιχνίδια της Α1. Ο ύψους 1,89μ. περιφερειακός είναι δεινός σουτέρ και είναι χαρακτηριστικό ότι επί επτά χρόνια αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ της ομάδας στην οποία αγωνίζεται.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Απόλλωνα, ο Μπογκντάνοβιτς ξεκίνησε στη σερβική Ραντνίσκι (2013-2015), με την οποία κατέκτησε το κύπελλο το 2014 και έφτασε ως τον τελικό του LEN Champions League. Τον Απρίλιο του 2014 έπαιξε ως δανεικός για έναν μήνα στην αιγυπτιακή Γκεζίρα (1ος σκόρερ με 3 γκολ μ.ο. ανά ματς) και τον Απρίλη του 2015 ως δανεικός για έναν μήνα στη βραζιλιάνικη Φλαμένγκο (25 γκολ σε πέντε ματς).

Ακολούθησε η ιταλική Κουίντο, την οποία οδήγησε σε άνοδο στη μεγάλη κατηγορία σκοράροντας 56 γκολ σε 28 ματς (δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος), ενώ τη σεζόν 2016-2017 ήταν πρώτος σκόρερ της Νουαζί Λε Σεκ (37 γκολ σε 16 αγώνες) και 4ος της γαλλικής λίγκας. Ακολούθησαν η ιταλική Τσιβιταβέκια, η Μπούντβα του Μαυροβουνίου (φιναλίστ σε πρωτάθλημα και κύπελλο, άνοδος στην πρώτη κατηγορία της Αδριατικής Λίγκας) και η ουγγρική Ζέγκεντ (44 γκολ σε 18 ματς), των οποίων επίσης ήταν ο 1ος σκόρερ! Μετά το πέρασμά του από τα Χανιά, επέστρεψε στην πατρίδα του και αγωνίστηκε πέρυσι με τη Βοϊβοντίνα. Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του σερβικού πρωταθλήματος με 61 γκολ σε 20 ματς και συνολικά μέτρησε 100 τέρματα σε 32 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.

«Είμαι πολύ περήφανος που έγινα μέλος του Απόλλωνα, καθώς είναι ένας από τους μεγάλους ελληνικούς συλλόγους στην υδατοσφαίριση. Ανυπομονώ για την επόμενη σεζόν των μεγάλων προσδοκιών που έχει η ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα και το LEN Euro Cup. Είμαι ενθουσιασμένος για τις προκλήσεις που θα φέρει η νέα σεζόν και είμαι σίγουρος ότι, λόγω της υψηλής ποιότητας των ομάδων, θα παιχτεί ωραίο πόλο στην Ελλάδα», δήλωσε ο Μπογκντάνοβιτς μετά την υπογραφή του συμβολαίου του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς