12.5 C
Athens

Euroleague Women: Η κλήρωση του Ολυμπιακού με φόντο τους ομίλους και η πιθανή κόντρα «αιωνίων» μέσω Eurocup

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Σέπσι και τον Ερυθρό Αστέρα στον δρόμο προς τον μεγάλο στόχο των ομίλων στη Euroleague Women, ενώ σε περίπτωση αποκλεισμού θα συνεχίσει στο γνώριμο EuroCup και σε όμιλο που θα βρει απέναντί του τον Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός έμαθε σήμερα τους αντιπάλους του στη μάχη που θα δώσει στα μέσα Οκτωβρίου για την απευθείας πρόκριση στους ομίλους της Euroleague Women.

Αυτοί θα είναι η Σέπσι από την Ρουμανία και ο Ερυθρός Αστέρας από τη Σερβία με τον πρώτο του συγκεκριμένου προκριματικού ομίλου να παίρνει απευθείας το εισιτήριο για τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στο μπάσκετ γυναικών και τον ηττημένο να οδηγείται σε όμιλο του Eurocup, εκεί όπου η κληρωτίδα είχε… κέφια και έφερε πιθανή συνάντηση των «αιωνίων» Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στον ίδιο όμιλο!

Βέβαια, για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρώτα να αποκλειστούν οι Ερυθρόλευκες από τον προκριματικό όμιλο στον δρόμο προς τη Euroleague (τη δεδομένη χρονική στιγμή φαντάζουν ως το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά). Στο αρνητικό σενάριο του αποκλεισμού ο Ολυμπιακός θα οδηγηθεί και φέτος στο γνώριμο EuroCup εκεί όπου ήδη έχει πάρει θέση σε όμιλο ο Παναθηναϊκός, με πιθανό ζευγάρωμα των δύο μεγάλων αντιπάλων να εξιτάρει, από κάθε άποψη.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται για την κλήρωση του Ολυμπιακού στα προκριματικά της Euroleague Women:

«Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (15/7) η κλήρωση των προκριματικών της Euroleague 2022-23. Η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού θα συμμετάσχει στον πρώτο προκριματικό Όμιλο της διοργάνωσης, με αντιπάλους την Σέπσι από την Ρουμανία και τον Ερυθρό Αστέρα από την Σερβία. Οι αναμετρήσεις των προκριματικών θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 11-13/10, με τον πρώτο του ομίλου να εξασφαλίζει το εισιτήριο για τη φάση των ομίλων του κορυφαίου ευρωπαϊκού διασυλλογικού θεσμού. Ο όμιλος που συμμετέχουν οι «ερυθρόλευκες» θα φιλοξενηθεί σε μία από τις τρεις χώρες, Ελλάδα, Ρουμανία, Σερβία.

Α Όμιλος: Σέπσι (Ρουμανία), ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)

Β Όμιλος: DVTK (Ουγγαρία), Ελιτζούρ (Ισραήλ), Μπότας (Τουρκία)».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς