19.8 C
Athens

Αλ Ντουχαΐλ – Παναθηναϊκός 0-1: Θετική εικόνα για τους Πράσινους, κεφάτος ο Παλάσιος (vid)

Ο Παναθηναϊκός κράτησε ξανά το μηδέν στην άμυνα όπως κόντρα στη Γουότφορντ με τη διαφορά πως στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας του πήρε και τη νίκη με 1-0 απέναντι στην Αλ Ντουχαΐλ.

Οι Πράσινοι είχαν και καλές και κακές στιγμές ωστόσο όπως και κόντρα στους Άγγλους έδειξαν πως δουλεύουν καλά στο πρέσινγκ και στην κυκλοφορία της μπάλας ενώ τους λείπει ο φορ που θα έχει το εύκολο γκολ.

Αν και οι Πράσινοι είχαν μια μεγάλη ευκαιρία στο 4′ με το σουτ του Ιωαννίδη από το ύψος του πέναλτι να φεύγει άουτ, στη συνέχεια η Αλ Ντουχαΐλ του Ερνάν Κρέσπο κέρδισε μέτρα και με τον Εντμίλσον να κάνει αρκετά πράγματα στο γήπεδο, έφτασε κοντά στο γκολ.

Ο Ολούνγκα είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες που έφτιαξε από προσωπικές του ενέργειες και έδειχνε δύσκολο να μαρκαριστεί από τους Πούγγουρα και Σένκεφελντ. Ο Παναθηναϊκός βάσισε πολλά στην ανάπτυξή του από τα άκρα, με τον Αϊτόρ να κινείται μετά το 30′ κεντρικά και να αφήνει την πλευρά στον Γκάνεα που από τα αριστερά έφτιαξε μια μεγάλη ευκαιρία για τον Ισπανό.

Το κερδισμένο πέναλτι ήρθε πάντως από τον… πυραυλοκίνητο Παλάσιος που από τα δεξιά έβγαζε τρομερή ενέργεια και έτσι πήρε την ανατροπή που οδήγησε στο 1-0 του Αϊτόρ από την άσπρη βούλα στο 45′.

 

Ο ρυθμός έπεσε δραματικά στο δεύτερο μέρος, με τον Παναθηναϊκό πάντως να φτάνει σε δύο περιπτώσεις κοντά σε ένα δεύτερο γκολ. Κορυφαία στιγμή το διαγώνιο σουτ του Καμπετσή στο 80′ που έφυγε άουτ.

Από την πλευρά της η Αλ Ντουχαΐλ κυνήγησε αρκετά το γκολ με βαθιές μπαλιές προς τον Ολούνγκα ωστόσο ο Μπρινιόλι φρόντισε να είναι σωστά τοποθετημένος και να διαβάσει καλά τις φάσεις πριν ο Κενυάτης φορ γίνει επικίνδυνος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν (46′ Μπρινιόλι), Βαγιαννίδης (46′ Κώτσιρας), Πούγγουρας (46′ Σάρλια), Σένκεφελντ, Γκάνεα (46′ Χουάνκαρ), Αλεξανδρόπουλος (63′ Φρόκου), Κουρμπέλης (46′ Πέρεθ), Αϊτόρ (63′ Κρυπαράκος), Παλάσιος (63′ Σαρδέλης), Καρλίτος (46′ Τσέριν), Ιωαννίδης (63′ Καμπετσής)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς