22.6 C
Athens

Φοίνικας Σύρου: Ενίσχυση με τον λίμπερο Αναστάσιο Σωνάκη

Σημαντική μεταγραφική ενίσχυση για τον Φοίνικα Σύρου, που το μεσημέρι της Πέμπτης (14/7) ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα τη συμφωνία με τον λίμπερο Αναστάσιο Σωνάκη, ο οποίος προέρχεται από μία «γεμάτη» σεζόν στη Volley League Ανδρών με την Κηφισιά.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του ο Σωνάκης έχει ήδη αρκετές παραστάσεις από την «μεγάλη» κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ καθώς έχει αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2019-20 και προέρχεται από τις ακαδημίες της ΑΕΚ.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο Φοίνικας αναφέρει:

«Ο Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Αναστάσιο Σωνάκη για τη σεζόν 2022-23.

Ο 21χρονος λίμπερο, ύψους 1,84 διαθέτει ήδη αρκετή εμπειρία στη Volley League, έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του στην ΑΕΚ από τα τμήματα υποδομής, ενώ τη σεζόν 2019-20 πανηγύρισε με τον Παναθηναϊκό την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του League Cup Νίκος Σαμαράς. Τις δύο τελευταίες χρονιές στελέχωσε το ρόστερ της Κηφισιάς, φτάνοντας στην 3η θέση του πρωταθλήματος το 2020-21.

Ο νεαρός παίκτης από την προσεχή σεζόν θα βρίσκεται στη Σύρο προκειμένου να ενισχύσει τον Φοίνικα στον δρόμο προς την κατάκτηση των στόχων του.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που την ερχόμενη χρονιά θα βρίσκομαι στον Φοίνικα, μία από τις καλύτερες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Ανυπομονώ για τη χρονιά αυτή, που όπως όλα δείχνουν θα είναι πολύ ανταγωνιστική και εύχομαι να πετύχουμε τους στόχους μας.Το μεγαλύτερο κίνητρο για έναν αθλητή είναι το κυνήγι υψηλών στόχων και πολύ περισσότερο όταν αυτό γίνεται μπροστά στον κόσμο της ομάδας. Γνωρίζω πόσο πολύ οι φίλαθλοι του Φοίνικα στηρίζουν και αγκαλιάζουν την ομάδα, για αυτό και ευχαριστώ τη Διοίκηση και τον προπονητή για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου, ώστε τη νέα χρονιά να βρίσκομαι στη Σύρο», τόνισε.

Το βιογραφικό του Αναστάσιου Σωνάκη

2021-22 Α.Ο.Π.Κηφισιάς
2020-21 Α.Ο.Π.Κηφισιάς
2019-20 Παναθηναϊκός Α.Ο.
2018-19 ΑΕΚ – Α1
2017-18 ΑΕΚ – Α2
2009-17 ΑΕΚ – Τμήματα υποδομής

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς