23.3 C
Athens

Η Μακάμπι Χάιφα ποντάρει στον αργό ρυθμό και στο άστρο του Πιερό

Ο ΑΘΛΟΣ παρακολούθησε το τελευταίο δυνατό φιλικό της αντιπάλου του Ολυμπιακού και προσπαθεί να προσεγγίσει τις σκέψεις του Μπαράκ Μπακχάρ για τις αναμετρήσεις με τους πρωταθλητές Ελλάδας

Με μια μέρα… καθυστέρηση συγκριτικά με τον Ολυμπιακό, η Μακάμπι Χάιφα ολοκλήρωσε και τη δική της σειρά φιλικών προετοιμασίας γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 από τη Φιτέσε στην Ολλανδία.

Οι πρωταθλητές Ισραήλ επιστρέφουν στη Χάιφα αλλά μπροστά τους έχουν μια αναμέτρηση υψηλής έντασης κόντρα στη Χάποελ Μπερ Σεβά για το Super Cup.

Ο Μπαράκ Μπακχάρ και κόντρα στη Μαλίν και κόντρα στη Φιτέσε έδειξε πως σχεδιάζει να παρατάξει την ομάδα του κόντρα στον Ολυμπιακό αν και μπροστά του έχει και το επίσημο ματς με την πρώην ομάδα του και με εκείνη που είχε αποκλείσει τους Ερυθρόλευκους πριν από έξι χρόνια.

Ο Ισραηλινός προπονητής φαίνεται πως έχει αποφασίσει να παρατάξει την ομάδα του με οχτώ πρόσωπα της περυσινής σεζόν και να δώσει φανέλα βασικού σε τρεις ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν στο φετινό παζάρι. Οι δύο αγωνίζονται στα άκρα (Σούντγκρεν δεξιά και Κορνού αριστερά) και ο ένας στην κορυφή της επίθεσης και είναι ασφαλώς το βαρύ χαρτί της (και η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της), ο Φραντζί Πιερό.

Ως τώρα ο επιθετικός από την Αϊτή ψάχνει τα πατήματά του, με τον Μπακχάρ και κόντρα στη Φιτέσε να ζητά από τους παίκτες του να τον ψάξουν στην πλάτη της ολλανδικής άμυνας. Ο πρώην στράικερ της Γκινγκάμπ είναι επικίνδυνος στο «κουτί» και καλός στον αέρα αλλά ακόμα δείχνει βαρύς.

Η Χάιφα δείχνει πως θέλει ένα παιχνίδι χαμηλού ρυθμού χωρίς πολλές φάσεις και χωρίς να αφήσει εκτεθειμένο τον άξονα. Είναι ενδεικτικό πως κόντρα στη Φίτεσε οι Λεβί, Αμπού Φανί και Τσερί κινούνταν πολύ κοντά στο ανάποδο τριγωνάκι της μεσαίας γραμμής (4-2-3-1) ενώ Χαζίζα και Ατζιλί συνέκλιναν με αποτέλεσμα ο Πιερό να έχει έναν κάπως… άχαρο ρόλο. Το βέβαιο είναι πως ο Μπακχάρ θέλει να τον δει να πιάνει γρήγορα επιδόσεις αντίστοιχες με αυτές στη Ligue 2 (15 γκολ πέρυσι) και ελπίζει πως θα τον δει σε καλή κατάσταση κόντρα στον Ολυμπιακό.

Οι πρωταθλητές Ισραήλ δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα, αλλά δεν απείλησαν κιόλας στο τελευταίο τους φιλικό. Η Φιτέσε πάντως βρήκε τον τρόπο να σκοράρει (έστω και με πέναλτι) με τον τρόπο που προσπαθούσε να αναπτυχθεί η… Χάιφα! Από μια βαθιά μπαλιά ο επιθετικός των Ολλανδών κέρδισε το πέναλτι έχοντας φύγει στην πλάτη των αργών Γκόλντμπεργκ και Πλάνιτς με αποτέλεσμα ο απρόσεκτος Λαβί (βασικός στη θέση «6») να υποπέσει σε πέναλτι.

Προφανώς και οι Ισραηλινοί δίνουν βαρύτητα στις στημένες φάσεις και είναι λογικό πως αφού βρισκόμαστε μόλις στον Ιούλιο και οι ομάδες ακόμα μοντάρονται. Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι πως κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του έδειξε πως έχει δουλέψει καλά σε αυτό το κομμάτι με διαφορετικούς εκτελεστές και εναλλακτικές κομπίνες οπότε θα είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσει αυτό το ατού απέναντι σε μια ομάδα που δεν είναι και η πιο ψηλή…

Συμπερασματικά, η Μακάμπι Χάιφα θα αναζητήσει ένα ματς κλειστού ρυθμού με λίγες φάσεις και αρκετές βαθιές μπαλιές φροντίζοντας κυρίως να περιορίσει τον άξονα του Ολυμπιακού και να τον χτυπήσει στις δικές του αδυναμίες αφού γνωρίζει πως η ποιότητα αλλά και η εμπειρία των Ερυθρολεύκων σε νοκ άουτ είναι σαφώς μεγαλύτερη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς