22.5 C
Athens

VNL: Εκτός προημιτελικών η Σλοβενία παρά τη μεγάλη εμφάνιση του Τόντσεκ Στερν

Η Σλοβενία έπαιξε στο Γκντανσκ το τελευταίο της χαρτί για πρόκριση στην τελική φάση του VNL που θα διεξαχθεί στην Μπολόνια (20-24 Ιουλίου) αλλά γνώριζε πως κόντρα στην πανίσχυρη Πολωνία οι ελπίδες τις ήταν ελάχιστες.

Οι Πολωνοί μπροστά στον κόσμο τους προσέφεραν μια εκπληκτική παράσταση και με πρώτο σκόρερ τον ασύλληπτο Μπάρτος Κούρεκ (23 πόντοι με 14/25 επ., 4 μπλοκ, 5 άσοι) πήραν τη νίκη με 3-1 σετ και μαζί τη δεύτερη θέση στην τελική κατάταξη ολοκληρώνοντας με ιδανικό τρόπο την κανονική φάση του τουρνουά.

Από την άλλη, η Σλοβενία απογοήτευσε συνολικά, αφού μετά την αποχώρηση του Αλμπέρτο Τζουλιάνι, ο Μαρκ Λεμπέντεου παρουσίασε μια μπερδεμένη ομάδα που στα παιχνίδια της έπαιξε αρκετά από τα άκρα και σχεδόν καθόλου από τη διαγώνιο. Κάτι που βέβαια δεν συνέβη κόντρα στην Πολωνία.

Ο νέος διαγώνιος του Ολυμπιακού, Τόντσεκ Στερν, έκανε γεμάτη εμφάνιση και ήταν πρώτος σκόρερ με 20 πόντους (15/24 επ., 2 μπλοκ, 3 άσοι) ενώ δεύτερος σκόρερ των Σλοβένων ήταν ο κεντρικός των Ερυθρολεύκων, Άλεν Παγένκ, που πέτυχε 9 πόντους με 6/10 επ., 2 μπλοκ και 1 άσο.

ΤΑ ΣΕΤ: 3-1 (25-14, 25-23, 23-25, 25-17)

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΣΤΟΥΣ «8» ΤΟΥ VNL:

Ιταλία – Ολλανδία

Πολωνία – Ιράν

ΗΠΑ – Βραζιλία

Γαλλία – Ιαπωνία

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς