20.6 C
Athens

GP Αυστρίας: Ιστορική νίκη για Λεκλέρ, δεύτερο σερί βάθρο για Χάμιλτον (vid)

Ο Σαρλ Λεκλέρ νίκησε για πρώτη φορά στην καριέρα του αγώνα στον οποίο δεν ξεκίνησε από την pole - Συνεχίζεται η μεγάλη μάχη για τον τίτλο ανάμεσα στον Μονεγάσκο και τον παγκόσμιο πρωταθλητή Μαξ Φερστάπεν

Την 3η φετινή του νίκη και την πέμπτη της καριέρας του πανηγύρισε ο Σαρλ Λεκλέρ στην Αυστρία με τη Ferrari να επιστρέφει στην κορυφή του βάθρου σε έναν επεισοδιακό αγώνα. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Μαξ Φερστάπεν ενώ τρίτος για δεύτερο διαδοχικό Γκραν Πρι βγήκε ο Λιούις Χάμιλτον.

Ο Λεκλέρ μπορεί να μην είχε κερδίσει εδώ και τρεις μήνες αλλά θριάμβευσε στην Αυστρία αφού πήρε τη νίκη για πρώτη φορά στην καριέρα του χωρίς να έχει κατακτήσει την pole position! Το επόμενο GP είναι προγραμματισμένο για τις 24 Ιουλίου στη Γαλλία.

 

Καταστροφή για τον Κάρλος Σάινθ που στον 57ο γύρο εγκατέλειψε τον αγώνα λόγω προβλήματος στον κινητήρα, με το μονοθέσιό του να πιάνει φωτιά! Ευτυχώς για τον ίδιο βγήκε ασφαλής από το μονοθέσιο.

Άτυχος και ο Σέρχιο Πέρες που συγκρούστηκε στην πρώτη στροφή με τον Ράσελ (ο οποίος τερμάτισε 4ος και δέχθηκε ποινή) και εγκατέλειψε από πολύ νωρίς.

 

Στη βαθμολογία των οδηγών, ο Μαξ Φερστάπεν διατηρείται στην κορυφή με 208 πόντους ενώ μείωσε την απόσταση ο Λεκλέρ που έφτασε τους 170 στη δεύτερη θέση.

Στους κατασκευαστές η Red Bull είναι στην πρώτη θέση με 359 πόντους, στη δεύτερη με 303 είναι η Ferrari, ενώ στην τρίτη η Mercedes με 237.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς