17.2 C
Athens

Ο Πίτερς φέρνει τρίποντα και ο Ολυμπιακός σουτάρει από το «1» μέχρι το «5»

Ο νταμπλούχος Ελλάδας όχι μόνο έχει αναβαθμίσει το έμψυχο δυναμικό του, αλλά διαθέτει πλέον μακρινή απειλή και από τις πέντε θέσεις του βασικού σχήματος. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Ο Ολυμπιακός ξέρει τι θέλει και με συνοπτικές διαδικασίες έχει ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ του για τη σεζόν 2022/23. Αρκεί, βέβαια, όλα να εξελιχθούν ομαλά με τον Σάσα Βεζένκοβ και ο MVP του νταμπλούχου Ελλάδας να παραμείνει ερυθρόλευκος παρά το έντονο ενδιαφέρον των Σακραμέντο Κινγκς για την απόκτησή του.

Θεωρητικά, οι τρεις μεταγραφικές προσθήκες που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής ενδυναμώνουν την ομάδα, κάτι που περιμένουμε να αποδειχθεί και στο παρκέ. Με την παραμονή του Βούλγαρου φόργουορντ, ο Θρύλος θα είναι εντυπωσιακά αναβαθμισμένος σε επίπεδο έμψυχου δυναμικού. Μην ξεχνάμε πως, την περασμένη σεζόν, ο Ολυμπιακός είχε δύο ξένους χωρίς ενεργό ρόλο στην Ευρωλίγκα (Ζαν-Σαρλ, Έισι) και τον Μάρτιν, ο οποίος αντιμετώπισε θέματα με τραυματισμούς και δεν κατάφερε ποτέ να αποκτήσει διάρκεια στην απόδοσή του. Πλέον, η κατάσταση δείχνει να αλλάζει και όλοι οι ξένοι της ομάδας θα έχουν ρόλο εντός και εκτός συνόρων. Δεν περισσεύει κανείς…

Ο Άλεκ Πίτερς αποχώρησε από την Μπασκόνια και αποτελεί το τρίτο κατά σειρά απόκτημα μετά τους Τζόελ Μπολομπόι και Αϊζάια Κάνααν. Ένας φόργουορντ με «φαρμακερό» σουτ, που «ανοίγει» το γήπεδο και μαζί με τον Βεζένκοβ αναμένεται να συνθέσουν ένα δίδυμο στη θέση «4», που προκαλεί φόβο και τρόμο σε κάθε αντίπαλο. Ο Αμερικανός είναι χαρισματικός σουτέρ. Έχει «γλυκό» σουτ από μέση και μακρινή απόσταση και ο Ολυμπιακός θέλει τρίποντα. Πολλά τρίποντα! Πλέον, η ομάδα έχει εμπλουτίσει το ρόστερ της και μπορεί να απειλήσει σταθερά από το τρίποντο, από τη θέση «1» μέχρι τη θέση «5». Υπάρχουν παίκτες σε όλες τις θέσεις, που έχουν το τρίποντο στο επιθετικό τους παιχνίδι. Από τον πόιντ γκαρντ Σλούκα μέχρι τον σέντερ Μπολομπόι…

Ο Πίτερς διαθέτει εμπειρία, έχοντας κατακτήσει και την Ευρωλίγκα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (ως συμπαίκτης με τον Μπολομπόι, το 2019), ενώ βρίσκεται και σε εξαιρετική ηλικία. Επίσης, προέρχεται από μία πολύ καλή σεζόν σε ατομικό επίπεδο (για το διάστημα που ήταν υγιής, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού), έχοντας σχεδόν διψήφιο αριθμό πόντων στην Ευρωλίγκα (9,8 πόντους σε σύνολο 12 αγώνων, με 39% στο τρίποντο) και διψήφιο αριθμό πόντων στο δυσκολότερο Πρωτάθλημα της Ευρώπης, την ACB Λίγκα (10,4 πόντους σε 23 αγώνες, με 38.6% στο τρίποντο).

Ο 27χρονος φόργουορντ είναι έτοιμος παίκτης και ο Θρύλος για δεύτερο διαδοχικό καλοκαίρι πραγματοποιεί στοχευμένες κινήσεις με αθλητές που γνωρίζουν τις απαιτήσεις της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Πίτερς είναι καλός ριμπάουντερ, τού αρέσει να πασάρει και είναι παίκτης που σε ένα καλοδουλεμένο σύνολο μπορεί να ανταποκριθεί στην αποστολή που θα τού ανατεθεί. Και οι Ερυθρόλευκοι χρειάζονται συγκεκριμένα πράγματα, με πρώτο και καλύτερο το εκπληκτικό του σουτ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μαζί με τους συνεργάτες του και τη διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, έχουν διατηρήσει την ψυχραιμία τους. Από τη στιγμή που υπάρχει έτοιμο πλάνο για όλα τα ενδεχόμενα (είτε αυτά είναι προς τη θετική κατεύθυνση είτε όχι), αυτό έχει εκπονηθεί έγκαιρα και εκτελείται με χειρουργική ακρίβεια με την υπογραφή των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου. Η αποχώρηση του Τάιλερ Ντόρσεϊ δεν προκάλεσε αναστάτωση και ο αντικαταστάτης του (ο Κάνααν) ανακοινώθηκε μέσα σε διάστημα 24 ωρών. Ο τρεις φορές Πρωταθλητής Ευρώπης έχει προσθέσει στο ρόστερ του «παιγμένους» παίκτες, που λογικά δεν θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής, καθώς όχι μόνο γνωρίζουν το μέγεθος του συλλόγου, αλλά ξέρουν τις διοργανώσεις και το μπάσκετ που παίζεται στην Ευρώπη.

Πλέον, το ζητούμενο από εδώ και πέρα είναι να ενισχυθεί ο ελληνικός κορμός, καθώς υπάρχει μείον ένα ελληνικό διαβατήριο (αυτό του Ντόρσεϊ). Με την προϋπόθεση, βέβαια, πως ο υπερπολύτιμος Βεζένκοβ θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός δεν ελέγχει την κατάσταση και αυτό ειναι το στοιχείο που προκαλεί ανησυχία, αλλά μέσα στο επόμενο δεκαήμερο η υπόθεση αναμένεται να κλείσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Ωστόσο, πρέπει να κρατήσουμε πως μία ποιοτική και επιτυχημένη ομάδα γίνεται ακόμα καλύτερη με κινήσεις που δείχνουν ότι η φιλοδοξία στον Θρύλο δεν έχει ταβάνι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς