20.5 C
Athens

Ολυμπιακός: Η πρόβα ενδεκάδας ενόψει Μακάμπι και η δεδομένη ποιότητα του Βρσάλικο

Ο Ολυμπιακός ανέδειξε δύο πρόσωπα στο προτελευταίο φιλικό πριν τα ματς με τη Μακάμπι Χάιφα με τον Πέδρο Μαρτίνς να αρχίζει να καταλήγει στα πρόσωπα που θα απαρτίσουν τη βασική ενδεκάδα στα ματς με τους Ισραηλινούς

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε για πρώτη φορά ενόψει της νέας σεζόν μπροστά στο κοινό του στο «Γ. Καραϊσκάκης» και μαζί με τα αποκαλυπτήρια της υπέροχης νέας ριγωτής φανέλας του έφερε και τη νίκη κόντρα στην Άλκμααρ στο προτελευταίο φιλικό πριν τα πρώτα επίσημα ματς με τη Μακάμπι Χάιφα για τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν την ευκαιρία να τεστάρουν ξανά τα πρόσωπα και την ετοιμότητά τους στο φιλικό παιχνίδι με τον Άρη την ερχόμενη Δευτέρα (11/7) στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αλλά από το βράδυ του Σαββάτου φάνηκε πως ο Πέδρο Μαρτίνς αρχίζει να καταλήγει στους παίκτες που θα απαρτίσουν τον βασικό του κορμό στους δύο αγώνες με τους Ισραηλινούς. Κι αυτοί πήραν το μήνυμα.

Στο ανεπίσημο ντεμπούτο του Σίμε Βρσάλικο με τη φανέλα των Πειραιωτών ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να κάνει τα απολύτως απαραίτητα για να κάμψει την αντίσταση της καλοδουλεμένης Άλκμααρ των Παυλίδη και Χατζηδιάκου αν και έδειξε ότι έχει ακόμη θέματα που οφείλει να βελτιώσει στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού του.

Το γκολ του Σισέ ήταν αυτό που για μία ακόμη φορά όπως και σε πολλές περιπτώσεις φέτος έδωσε τη νίκη στους Ερυθρόλευκους, αλλά το νόημα ήταν αλλού. Συγκεκριμένα στην σωστή ανάπτυξη και λειτουργία της μεσοεπιθετικής γραμμής των πρωταθλητών Ελλάδας που φανέρωσε θετικά σημάδια στο πρώτο ημίχρονο και «χάλασε» σε μεγάλο βαθμό στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο ο Ολυμπιακός απειλούσε κατά βάση με αντεπιθέσεις.

Στην αμυντική τους λειτουργεία οι παίκτες του Μαρτίνς πήραν σχεδόν άριστα, με τον Ρέαμπτσιουκ να αριστεύει καθώς με την αυτοθυσία που τον διακρίνει κράτησε με επική προσπάθεια το μηδέν σε δύο απανωτές περιπτώσεις πριν το φινάλε της αναμέτρησης.

Σε ό,τι αφορά τους Βρσάλικο και Ζίνκερναγκελ είναι στοίχημα η αγωνιστική τους ετοιμότητα ενόψει των αγώνων με τη Μακάμπι στις 20 και 27 Ιουλίου, ωστόσο αμφότεροι έδειξαν ήδη δείγμα της δεδομένα υψηλής ποιότητάς τους, με τον Κροάτη μπακ να έχει σωστές τοποθετήσεις στην άμυνα και γρήγορα ανεβάσματα και τον Δανό μεσοεπιθετικό να… σερβίρει από τώρα γκολ στους νέους του συμπαίκτες. Φυσικά θα χρειαστούν χρόνο και περισσότερα λεπτά στα πόδια τους.

Πάντως η πρώτη πρόβα της ενδεκάδας για τα ματς με τους Ισραηλινούς έγινε. Κι αυτή δύσκολα θα αλλάξει. Με Βατσλίκ στην εστία, Ρέαμπτσιουκ και Βρσάλικο στα δύο άκρα της άμυνας, Παπασταθόπουλο-Σισέ στα στόπερ, Μαντί, Αγκιμπού και Κανέ στο κέντρο με τους Ζίνκερνάγκελ – Μασούρα και Ελ Αραμπί στην τριάδα μπροστά.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς