23.5 C
Athens

Ολυμπιακός – Άλκμααρ 1-0: Ο Σισέ καθάρισε, ο Ρέαμπτσιουκ κράτησε

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες με γκολ... σπεσιαλιτέ (κεφαλιά Σισέ από κόρνερ Ζινκερνάγκελ), ενώ ο Ρέαμπτσιουκ έκανε τη διπλή επέμβαση της χρονιάς στις καθυστερήσεις

Με σοβαρότητα και σαν να πρόκειται για επίσημο ευρωπαϊκό παιχνίδι αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός την Άλκμααρ στο προτελευταίο του φιλικό προετοιμασίας και στο πρώτο του στο Καραϊσκάκη.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας επιβλήθηκαν με 1-0 της ομάδας του Παντελή Χατζηδιάκου και του Βαγγέλη Παυλίδη (αμφότεροι ξεκίνησαν βασικοί) σε μια αναμέτρηση όπου πραγματοποίησε το ντεμπούτο του – ως βασικός – ο Σίμε Βρσάλικο. Ο Κροάτης έδειξε πως χρειάζεται χρόνο αλλά δεδομένα η ποιότητά του ήταν εμφανής στις επαφές του με την μπάλα.

Οι Ερυθρόλευκοι, που παρουσίασαν και την εντός έδρας εμφάνισή τους, σκόραραν στο πρώτο μέρος με την ωραία κεφαλιά του Παπέ Σισέ από την εκτέλεση κόρνερ του Ζινκερνάγκελ από τα δεξιά, ενώ ειδικά στο δεύτερο έφτιαξαν αρκετές φάσεις και κυρίως από στημένες φάσεις.

Η Άλκμααρ δεν απείλησε για 90′ αλλά στις καθυστερήσεις είχε τη διπλή ευκαιρία του αγώνα όταν από λάθος του Εμβιλά – και του Ραντζέλοβιτς στην αρχή της φάσης που έδωσε έτοιμη αντεπίθεση – οι Ολλανδοί δύο φορές εκτέλεσαν αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Ρέαμπτσιουκ ήταν ο σωτήρας πάνω στη γραμμή (!) για να διατηρηθεί το 1-0. Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Σισέ δεν κατάφερε να σκοράρει μετά από εκτέλεση κόρνερ αφού ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Μόλις τέσσερις ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν και στα 90′ απέναντι στην Άλκμααρ. Ο Βατσλίκ, ο Σισέ, ο Ρέαμπτσιουκ και ο Μασούρας.

Μπροστά του ο Ολυμπιακός έχει την αναμέτρηση με τον Άρη στο «Κ. Βικελίδης» την προσεχή Δευτέρα (11/7, 21:00) και ακολούθως θα έχει μπροστά του οχτώ μέρες πριν την πρώτη επίσημη αναμέτρηση με τη Μακάμπι Χάιφα (20/7) στο Ισραήλ.

Η πρώτη μεγάλη φάση στο παιχνίδι καταγράφηκε στο 17′ όταν από την κάθετη του Σισέ ο Ρέαμπτσιουκ κινούμενος από τα αριστερά σέντραρε για τον Ελ Αραμπί που δεν βρήκε καλά την μπάλα αλλά στην εξέλιξη της φάσης στο δεύτερο δοκάρι ο Μασούρας εκτέλεσε αλλά ο τερματοφύλακας των Ολλανδών απομάκρυνε. Από την εκτέλεση κόρνερ του κινητικότατου και θετικού Ζινκερνάγκελ, ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στο 45′ με την καρφωτή κεφαλιά του Σισέ και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος και δίχως να απειληθεί αφού χάρη στην πίεση ψηλά και την καλύτερη αμυντική λειτουργία, οι Ερυθρόλευκοι δεν απειλήθηκαν.

Ο Ζινκερνάγκελ στο 55′ κατέγραψε τη μεγαλύτερη φάση του Ολυμπιακού όταν εντός περιοχής από δύσκολη θέση εκτέλεσε άουτ με το πλασέ που δοκίμασε. Ο Ραντζέλοβιτς σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν μετά το 75′, ενώ ο Σισέ είχε άλλες δύο μεγάλες φάσεις από εκτέλεση στημένων προκειμένου να κάνει το 2-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Βρσάλικο (46′ Άβιλα), Σισέ, Παπασταθόπουλος (72′ Μανωλάς), Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά (72′ Εμβιλά), Κανέ (83′ Μπουχαλάκης), Αγκιμπού Καμαρά (83′ Βαλμπουενά), Μασούρας, Ζινκερνάγκελ (72′ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (72′ Αμπουμπακάρ Καμαρά)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς