21.5 C
Athens

Κατέκτησε το Wimbledon η τρομερή Έλενα Ριμπάκινα!

Η Ρωσίδα Έλενα Ριμπάκινα έκανε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των τελευταίων ετών, νικώντας την Τυνήσια Ζαμπέρ στον τελικό του Γουίμπλεντον

Η νέα Βασίλισσα του Wimbledon ακούει στο όνομα Έλενα Ριμπάκινα. Η 23χρονη (νο.23 στην παγκόσμια κατάταξη) που έχει γεννηθεί στη Ρωσία αλλά αγωνίζεται με το εθνόσημο του Καζακστάν, πανηγύρισε τον πρώτο της τίτλο σε γκραν σλαμ τουρνουά επικρατώντας με 2-1 σετ (3-6, 6-2, 6-2) της Ονς Ζαμπέρ (νο.2) και μάλιστα με ανατροπή σε έναν συγκλονιστικό σε εξέλιξη τελικό.

Ήταν η μόλις δεύτερη συμμετοχή της στο Wimbledon (η πρώτη ήταν πέρυσι όπου αποκλείστηκε στον τέταρτο γύρο) και η επιβλητική της εμφάνιση (και) στον τελικό τής εξασφάλισε απολύτως δικαιολογημένα τον σπουδαιότερο τίτλο στην καριέρα της. Μάλιστα, έγινε η νεότερη τενίστρια που κατακτά το Wimbledon μετά την Κβίτοβα το 2011!

Παρά τα 33 αβίαστα λάθη της (τα περισσότερα στο πρώτο σετ) και παρότι βρέθηκε πίσω στα σετ από τη σαφέστατα πιο έμπειρη Ζαμπέρ, η Ριμπάκινα είχε το σθένος να φτάσει σε μια τρομερή ανατροπή με όπλο το πολύ καλό σέρβις της (ειδικά το δεύτερο).

Η Ζαμπέρ στο πρώτο σετ έκανε το μπρέικ νωρίς και κράτησε με χαρακτηριστική ευκολία το σέρβις της για να φτάσει με δύο διαδοχικά λαβ γκέιμ στην κατάκτηση του με 6-3. Η Ριμπάκινα ξεπέρασε το μούδιασμα και τη νευρικότητα στο πρώτο σετ, έπιασε τρομερή απόδοση και με μπρέικ με το… καλησπέρα στο δεύτερο έδωσε τον ρυθμό για να φτάσει σε μια άνετη ισοφάριση με 6-2 και στη συνέχεια να επιβληθεί απόλυτα για να φτάσει στη νίκη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς