17.1 C
Athens

Νόρι – Τζόκοβιτς 1-3: Ισοπεδωτικός ο Νόλε, στον τελικό του Wimbledon για 8η φορά!

Ο Σέρβος πρωταθλητής έκλεισε το ραντεβού με τον Νικ Κύργιο στον τελικό της Κυριακής (10/7) με στόχο τον 7ο τίτλο του στο τουρνουά

Τον 7ο τίτλο του στο Wimbledon και τον τέταρτο σερί στο τουρνουά (όπου μετρά οχτώ συμμετοχές σε τελικούς) είναι έτοιμος να κατακτήσει ο Νόβακ Τζόκοβιτς (νο.3 στην παγκόσμια κατάταξη) που ισοπέδωσε με 3-1 σετ (2-6, 6-3, 6-2, 6-4) στον ημιτελικό της Παρασκευής (8/7) τον Κάμερον Νόρι (νο.12).

Ο Σέρβος έκλεισε το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής (10/7) όπου περιμένει ο… ξεκούραστος – λόγω της απόσυρσης του τραυματία Ράφα Ναδάλ – και φορμαρισμένος Νικ Κύργιος. Σημειώνεται πως ο Τζόκοβιτς θα αγωνιστεί στον 32ο τελικό Γκραν Σλαμ στην καριέρα του ξεπερνώντας στη λίστα τον Ρότζερ Φέντερερ που έχει δώσει το παρών σε 31.

Ο αριστερόχειρας Νόρι στην 5η συμμετοχή του στο Wimbledon έφτασε μέχρι τα ημιτελικά που είναι και η κορυφαία του επίδοση στο συγκεκριμένο τουρνουά. Ο Βρετανός αιφνιδίασε στο πρώτο σετ τον Σέρβο πρωταθλητή και κάτοχο του τίτλου με δύο μπρέικ, κράτησε το σέρβις του και έκανε το 0-1 στα σετ αλλά στη συνέχεια ο Νόλε έπιασε τα γνωστά στάνταρ του.

Ο Σέρβος έκανε μπρέικ στο καθοριστικό όγδοο γκέιμ – και αφού νωρίτερα ο Νόρι άντεχε στην πίεση – και κράτησε το σέρβις του για να ισοφαρίσει στα σετ με 6-3. Ο Βρετανός έμοιαζε να μην έχει αυτοπεποίθηση και δέχθηκε δύο μπρέικ στο τρίτο σετ με αποτέλεσμα να το χάσει με 6-2.

Ο Τζόκοβιτς έδειχνε ασταμάτητος ειδικά όποτε σέρβιρε, ο Νόρι όμως δεν έβρισκε τρόπο να σπάσει το σέρβις του Σέρβου ο οποίος με χαρακτηριστική ευκολία έφτασε στη νίκη και στην πρόκριση στον τελικό.

Είναι ενδεικτικό πως συνολικά ο Τζόκοβιτς είχε 13 άσους με 82% επιτυχία στο πρώτο του σέρβις ενώ υπέπεσε σε οχτώ λιγότερα αβίαστα λάθη από τον Βρετανό.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς