23.5 C
Athens

Basket League: Προπονητής της χρονιάς ο Φώτης Τακιανός

Ο Φώτης Τακιανός αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς στην Basket League, αφού οδήγησε τη Λάρισα στην τέταρτη θέση της τελικής κατάταξης του πρωταθλήματος, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη διάκριση για την ομάδα και το θεσσαλικό μπάσκετ.

Ο 53χρονος τεχνικός ανέλαβε στα μεσα Νοεμβρίου τα «ηνία» της Λάρισας, αντικαθιστώντας τον Νίκο Παπανικολόπουλο, με την ομάδα να έχει ρεκόρ 1-5, και την οδήγησε στην έκτη θέση της κατάταξης στη λήξη της κανονικής περιόδου (με 12 νίκες σε 24 παιχνίδια) και την πρόκριση στα πλέι οφ. Στην Α΄ φάση οι Θεσσαλοί απέκλεισαν με μειονέκτημα έδρας τον Κολοσσό Ρόδου, του οποίου επιβλήθηκαν 2-0 στη σειρά, στους ημιτελικούς των πλέι οφ δυσκόλεψαν τον Παναθηναϊκό, ο οποίος προκρίθηκε στους τελικούς με 3-2, ενώ στους «μικρούς τελικούς» ηττήθηκαν 3-2 από τον Προμηθέα, μολονότι προηγήθηκαν 2-0 στη σειρά, και κατέλαβαν την τέταρτη θέση στην τελική κατάταξη.

Η πορεία της Λάρισας «βοήθησε» τον Τακιανό να αναδειχθεί κορυφαίος τεχνικός της σεζόν στην Basket League, καθώς ο έμπειρος τεχνικός πρώτευσε σε όλες τις ψηφοφορίες για την ανάδειξη του προπονητή της χρονιάς.

Στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των 13 ομάδων, ο Τακιανός συγκέντρωσε 11 ψήφους και το 42,3% των προτιμήσεων, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ηλία Καντζούρη του Κολοσσού με 6 ψήφους και ποσοστό 23,07%. Στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού και σε σύνολο 2.809 συμμετοχών, ο Τακιανός συγκέντρωσε το 39,2% των προτιμήσεων, ενώ δεύτερος ήταν ο τεχνικός του -νταμπλούχου Ελλάδας- Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, με 27,68%.

Τέλος, στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο προπονητής της Λάρισας συγκέντρωσε με 27 ψήφους το 55,1% των προτιμήσεων, αφήνοντας εκ νέου στη δεύτερη θέση τον Γιώργο Μπαρτζώκα με 13 ψήφους και 26,53%.

«Θέλω να ευχαριστήσω απο καρδιάς όλους όσους με τίμησαν με την ψήφο τους και με ανέδειξαν Προπονητή της Χρονιάς, επιβραβεύοντας ουσιαστικά τα αποτελέσματα και τον βαθμό δυσκολίας της πορείας μας προς την 4η θέση. Η διάκριση δημιουργεί συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης, μα πιο πολύ αποτελεί δέσμευση και παρακαταθήκη για μεγαλύτερη προσπάθεια προς τους επόμενους στόχους» δήλωσε ο προπονητής από τη Θεσσαλονίκη και συνέχισε: «Θέλω να αφιερώσω με μεγάλη αγάπη και να μοιραστώ το βραβείο με την οικογένεια μου, τη γυναίκα μου Αναστασία και τους γιούς μου Ιωάννη και Παναγιώτη, που ήταν στο πλάι μου και με στήριζαν, συμμετέχοντας στην δύσκολη και απαιτητική διαδρομή μου».

Καταλήγοντας, ο Τακιανός υπογράμμισε: «Πιστεύοντας ότι σε ένα ομαδικό άθλημα η προσωπική διάκριση έρχεται μόνο μέσα απο την ομαδική προσπάθεια και συνεργασία, θέλω να ευχαριστήσω τον οργανισμό της ΚΑΕ Λάρισα, τον μεγαλομέτοχο και τον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, όλο το προσωπικό για την καθημερινή στήριξη ως αφανείς ήρωες της επιτυχίας μας, τους παίκτες για την κατάθεση ψυχής που έκαναν και το επαγγελματισμό τον οποίο έδειξαν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους άμεσους συνεργάτες μου, Γιάννη Μίσσα, Χαράλαμπο Καϊταντζίδη, Κώστα Δούικα, για τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς και την προσήλωση τους. Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο, ευχές για βελτίωση και εξέλιξη ως άτομα, ως κοινωνία».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς