15.9 C
Athens

Άρης – Άρης Λεμεσού 0-1: Νεύρα, αποβολές και εντάσεις σε ένα ματς που μόνο φιλικό δεν ήταν

Σε ένα παιχνίδι με αρκετή και ανεξήγητη ένταση για φιλικό ο Άρης Λεμεσού επικράτησε με 1-0 του Άρη στην τελευταία δοκιμή των Θεσσαλονικέων από το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας - Αποβλήθηκε ο Μαντσίνι για αντιαθλητική ενέργεια πριν τη λήξη του ημιχρόνου

Σε ένα παιχνίδι που είχε φιλικό χαρακτήρα αλλά δεν εφαρμόστηκε σε κανένα σημείο του 90λεπτου ο Άρης ηττήθηκε με 1-0 από τον Άρη Λεμεσού στο τελευταίο φιλικό της προετοιμασίας του στο εξωτερικό, μόλις δύο εβδομάδες πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι κόντρα στην Γκόμελ για τα προκριματικά του Conference League.

Αποβλήθηκε ο Μαντσίνι που πέταξε με δύναμη την μπάλα στα γεννητικά όργανα του αντιπάλου του μετά από μία σκληρή διεκδίκηση, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο με 10 παίκτες έμειναν και οι Κύπριοι λόγω δεύτερης κίτρινης στον Πάνκοφ.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι οι Θεσσαλονικείς είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα στο α’ μέρος όπου κατάφεραν ιδίως στο πρώτο 20λεπτο να γίνουν απειλητικοί κυρίως χάρη στην όρεξη και τις ενέργειες των Μαντσίνι, Ιτούρμπε και Ματέο Γκαρσία, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν στις φάσεις που τούς παρουσιάστηκε η ευκαιρία σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο στη Σλοβενία.

Γκρέι και Ντιόπ ξεκίνησαν αμφότεροι ως βασικοί αλλά αντικαταστάθηκαν από τον Μπούργος προτού καν συμπληρωθούν 30 λεπτά αγώνα καθώς δεν βρίσκονται ακόμη στο 100% της αγωνιστικής τους ετοιμότητας και ο Αργεντίνος τεχνικός θέλησε να τους προστατέψει από τον… βούρκο.

Τελικά τον καλό ρυθμό κυρίως από την πλευρά της ελληνικής ομάδας διαδέχθηκαν τα νεύρα και οι εντάσεις, με αποκορύφωμα τη φάση του 41ου λεπτού, όταν ο Ντάνιελ Μαντσίνι εκνευρίστηκε από το σκληρό μαρκάρισμα του αντιπάλου του και τού πέταξε την μπάλα σε ευαίσθητη περιοχή με αποτέλεσμα να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Βέβαια, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Άρης επανήλθε με 11 παίκτες στο χορτάρι με τον Χατζηϊωάννου να αντικαθιστά τον Αργεντινό άσο λόγω των «κανονισμών» που ισχύουν στα φιλικά παιχνίδια.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, οι φάσεις ήταν ελάχιστες μπροστά από τις δύο εστίες και στην πρώτη ουσιαστικά απειλή των Κυπρίων μπροστά από την εστία του Κουέστα διαμορφώθηκε και το τελικό σκορ (0-1) που έμεινε μέχρι το τέλος. Σκόρερ ο Σικόρσκι με προβολή μετά από όμορφη συνεργασία της ομάδας από τη Λεμεσό από την δεξιά πλευρά.

Μάλιστα, λίγο πριν το τέλος του αγώνα είχαμε και δεύτερη αποβολή, αυτή τη φορά στον Πανκόφ του Άρη Λεμεσού, ο οποίος κλωτσούσε συχνά-πυκνά τους παίκτες του Άρη και τελικώς το… πλήρωσε με δεύτερη κίτρινη!

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα – Εμπακατά (66′ Μαμαρίδης), Φαμπιάνο (66′ Τανούλης), Μπράμπετς, Πίρσμαν (66′ Χρυσόπουλος) – Ντουκουρέ (77′ Παναγίδης), Ντιόπ (29′ Σγούρος) – Μαντσίνι, Ιτούρμπε (66′ Χαΐροβιτς), Γκαρσία – Γκρέι (29′ Πάλμα)

Άρης Λεμεσού (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Βανά, Γιανγκό, Ντελμίρο, Μπρόρσον, Σόκε, Καζού, Μαγιαμπέλα, Γκομίς, Σλόγκαρ, Μπράουν, Στρούσκι

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς