17.2 C
Athens

Άλκμααρ – ΠΑΟΚ 2-2: Έμεινε στην ισοπαλία, θέλει δουλειά σε άμυνα και δημιουργία

Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε προβλήματα τόσο αμυντικά όσο και δημιουργικά, ωστόσο κρατά τα πρώτα 25' όπου έδειξε καλά στοιχεία στο πιο δυνατό του φιλικό προετοιμασίας στην Ολλανδία

Η εικόνα του ΠΑΟΚ στο τρίτο φιλικό προετοιμασίας του απέναντι στην Άλκμααρ (5η στην Eredivisie) δεν θα πρέπει να ικανοποίησε τον Ραζβάν Λουτσέσκου στον βαθμό που θα ήθελε.

Ο Ρουμάνος δοκίμασε συνολικά 20 παίκτες στα δύο ημίχρονα με τους Φιλίπε Σοάρες και Γιάννη Κάργα να είναι οι μοναδικοί που έπαιξαν σε ολόκληρη την αναμέτρηση απέναντι στους Ολλανδούς που είχαν στο βασικό σχήμα τον Παντελή Χατζηδιάκο και τον Βαγγέλη Παυλίδη.

Οι Ασπρόμαυροι αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα όταν δεν είχαν την μπάλα στα πόδια τους ενώ παρότι προηγήθηκαν με 2-0, δέχθηκαν δύο γκολ για το τελικό 2-2.

Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν στο 5ο λεπτό και στην πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς ενώ στο 13′ ο Μιχάι μετά από εκτέλεση κόρνερ έκανε το 0-2.

Η Άλκμααρ που μετά το 0-1 είχε απειλήσει με το πλασέ του Ντε Βιτ, μείωσε στο σκορ στο 28′ με τον Βαγγέλη Παυλίδη (κακή αντίδραση του Κοτάρσκι στο σουτ του διεθνούς Έλληνα επιθετικού) ο οποίος είχε ευκαιρία στο 45′ για το 2-2.

Αλλαγμένος κατά τα 9/11 εμφανίστηκε στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ που δεν μπόρεσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις και είχε μια αρκετά νωθρή εικόνα στο χορτάρι. Η Άλκμααρ με τον Γκρίφιθ άρχισε να γίνεται πιο απειλητική και έφτασε στην ισοφάριση στο 72′ σε φάση που ξεκίνησε ο ίδιος και εκτέλεσε για το 2-2. Μάλιστα, έχασε μοναδική ευκαιρία για το 3-2, με την αναμέτρηση να λήγει ισόπαλη και τους Ολλανδούς να ετοιμάζονται για το ματς με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι (46′ Ζίβκοβιτς), Λύρατζης (46′ Σάστρε), Μιχάι (46′ Ίνγκασον), Κάργας, Ράφα Σοάρες (46′ Βιεϊρίνια), Τσιγγάρας (46′ Αουγκούστο), Σβαμπ (46′ Ντάντας), Κωνσταντέλιας (46′ Τζίμας), Τσαούσης (46′ Κουαλιάτα), Φιλίπε Σοάρες, Α. Ζίβκοβιτς (46′ Λάμπρου)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς