15.9 C
Athens

ΑΕΚ βόλεϊ Γυναικών: Ενίσχυση με Καλαντάτζε και Νώτη

Στην τελική ευθεία της ολοκλήρωσής του ρόστερ της στο βόλεϊ Γυναικών βρίσκεται η Ερασιτεχνική ΑΕΚ καθώς την Τετάρτη (6/7) ανακοίνωσε δύο νέες προσθήκες.

Η Ένωση ενέταξε στο δυναμικό της την 25χρονη διεθνή κεντρική, Άννα Καλαντάτζε, που αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ καθώς και την 25χρονη ακραία (1,87μ.) Πηνελόπη Νώτη ως συμπληρωματική λύση.

Η ανακοίνωση για την Καλαντάτζε: «Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Άννα Καλαντάτζε. Η 25χρονη (13/08/1997) διεθνής κεντρική, ύψους 1,82 μ., υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και εντάσσεται στο δυναμικό της γυναικείας ομάδας Βόλεϊ του Συλλόγου.

H Άννα Καλαντάτζε ξεκίνησε την καριέρα της από την Ελπίδα Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης το 2010, παραμένοντας στην ομάδα μέχρι το 2017. Εν συνεχεία, αγωνίστηκε σε Πανναξιακό και Θήρα, ενώ το 2019 μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό. Το 2020 ανηφόρισε ξανά στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, με τον οποίο ολοκλήρωσε τη περσινή σεζόν, ενώ με τους «ασπρόμαυρους» κατέκτησε και ένα Κύπελλο Ελλάδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν διεθνής με τις εθνικές ομάδες των κορασίδων και νεανίδων, ενώ είναι μέλος και της Εθνικής μας ομάδας γυναικών».

Η ανακοίνωση για τη Νώτη: «Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Πηνελόπη Νώτη. Η 25χρονη (07/08/1997) ακραία, ύψους 1,87 μ., υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και εντάσσεται στο δυναμικό της γυναικείας ομάδας Βόλεϊ του Συλλόγου.

Η Πηνελόπη Νώτη ξεκίνησε την καριέρα της το 2007 από τον Επίκουρο Πολίχνης, ενώ το 2009 μεταφέρθηκε στον τοπικό Πήγασο. Δύο χρόνια μετά επέστρεψε στον Επίκουρο, ενώ το 2012 μεταγράφτηκε στην Ελπίδα Αμπελοκήπων, όπου έμεινε μέχρι το 2017. Εν συνεχεία αγωνίστηκε στους Μακεδόνες Αξιού και τη σεζόν 2019-20 στον Πανναξιακό. Ύστερα, έπαιξε στην Κόρινθο και τον ΧΑΝΘ ενώ τελείωσε τη σεζόν με την Ελπίδα Αμπελοκήπων, όπου και επέστρεψε».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς