14.3 C
Athens

VIDEO: Όταν ο Μπολομπόι «γκρέμιζε» την μπασκέτα του ΟΑΚΑ με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού ήταν πρωταγωνιστής σε μία από τις πιο εντυπωσιακές φάσεις της περσινής σεζόν στη Euroleage, όταν μετά από έξοχη πάσα του Γκριγκόνις «κατεδάφισε» το καλάθι του Παναθηναϊκού

Ο Τζόελ Μπολομπόι αποτελεί και με τη βούλα το πρώτο και μάλιστα ηχηρότατο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν με τον Ουκρανό σέντερ να ανακοινώνεται για τον επόμενο χρόνο από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Παίκτης του Ολυμπιακού κι επίσημα ο Μπολομπόι!

Πρώτοι στον ΑΘΛΟ από τις 2/7 διαβάσατε για την απόφαση του Μπαρτζώκα να στραφεί προς την περίπτωση του Μπολομπόι, ο οποίος αποτελεί προσωπική επιλογή του Έλληνα κόους. Κι όχι τυχαία.

Ουκ ολίγες φορές, ακόμα και στη σεζόν που πριν δύο μήνες αφήσαμε πίσω μας, ο Μπολομπόι απέδειξε ότι ανήκει στην κορυφαία πεντάδα των σέντερ της Ευρωλίγκας όντας βασικό στέλεχος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, από την οποία πήρε αμέσως την απόφαση να αποχωρήσει μετά τις τραγικές εξελίξεις με την στρατιωτική έφοδο της Ρωσίας σε εδάφη της Ουκρανίας, πατρίδα του 28χρονου άσου.

Πάντως, στα μόλις 23 ματς που πρόλαβε να αγωνιστεί με τη φανέλα της «ρωσικής αρκούδας» ο Μπολομπόι πρόλαβε να αφήσει το στίγμα του μετρώντας κατά μέσο όρο 4.8 πόντους (72.7% βολές, 59.1% δίποντα, 31.5% τρίποντα), 3.4 ριμπάουντ και 0.4 ασίστ.

Μάλιστα, η φάση για την οποία ακόμα… παραμιλάνε στη Μόσχα προήλθε κατά τη διάρκεια του αγώνα ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΤΣΣΚΑ στις αρχές του 2022, όταν ο Γκριγκόνις ύψωσε προς την «πράσινη» ρακέτα και ο Μπολομπόι απογειώθηκε για να καρφώσει εντυπωσιακά σε ένα από τα highight της σεζόν στην Euroleague.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΑΣΗ

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς