28 C
Athens

Ο Ινιάκι Γουίλιαμς επέλεξε να εκπροσωπεί την εθνική ομάδα της Γκάνας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη χώρα των Βάσκων, αλλά οι γονείς του κατάγονται από την Άκρα στην Γκάνα. Ο Ινιάκι Γουίλιαμς πήρε μια μεγάλη απόφαση στα 28 του χρόνια καθώς ανακοίνωσε πως από εδώ και πέρα θα εκπροσωπεί την Γκάνα σε επίπεδο εθνικών ομάδων, κάτι που σημαίνει πως αν δεν αλλάξει κάτι θα βρίσκεται και στο Μουντιάλ του Κατάρ!

Ο επιθετικός της Μπιλμπάο είχε αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Ισπανίας μόνο σε επίπεδο φιλικής αναμέτρησης και έκτοτε δεν είχε κληθεί ξανά. Η προσέγγιση που του έγινε για να φορέσει το εθνόσημο της Γκάνας αρχικά τον βρήκε αρνητικό αφού όπως είχε δηλώσει: «Δεν γεννήθηκα, ούτε μεγάλωσα εκεί. Μου αρέσει να πηγαίνω για τους γονείς μου, αλλά η κουλτούρα μου είναι εδώ και υπάρχουν παίκτες που η εθνική ομάδα της Γκάνας σημαίνει περισσότερα για αυτούς. Δεν θέλω να πάρω τη θέση κανενός που αξίζει να πηγαίνει και να αισθάνεται Γκανέζος 100%».

Τα δεδομένα άλλαξαν όμως και την Τρίτη (5/7) ο Ινιάκι Γουίλιαμς γνωστοποίησε πως θέλει αυτή τη νέα πρόκληση για όσα σημαίνει για την οικογένειά του αυτή η χώρα και για τις ρίζες που έχει και τον έκαναν σε μεγάλο βαθμό τον άνθρωπο που είναι σήμερα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς