15 C
Athens

Μεσογειακοί Αγώνες: Χρυσός ο Γκολομέεβ στα 50μ. ελεύθερο, ασημένιοι Βαζαίος και Ντουντουνάκη στην πεταλούδα

Ακόμα τρία μετάλλια πανηγύρισαν οι πρωταθλητές της ελληνικής κολύμβησης στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν τη Δευτέρα (4/7), με τον Κριστιάν Γκολομέεβ, τον Ανδρέα Βαζαίο και την Άννα Ντουντουνάκη να ανεβαίνουν στο βάθρο.

O Κριστιάν Γκολομέεβ κατέκτησε την πρώτη θέση στον τελικό των 50μ. ελεύθερο με χρόνο 21.91 και υπερασπίστηκε τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν τέσσερα χρόνια στην Ταραγόνα. Τη δεύτερη θέση πήρε ο Πορτογάλος Μιγκέλ ντε Αλμέιδα Σίλβα με 22.01 και την τρίτη ο Αλγερινός Ουσάμα Σαχνούνε με 22.22, ενώ ο Στέργιος Μπίλας έμεινε όγδοος με 22.75.

Ο Ανδρέας Βαζαίος ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των 200μ. πεταλούδα μετά από εξαιρετική εμφάνιση. Ο πρωταθλητής του Αλέξανδρου Νικολόπουλου «κατέβηκε» για πρώτη φορά στην καριέρα του το 1’58” και με επίδοση 1:57.92 πήρε τη δεύτερη θέση, πίσω από τον Ιταλό Κλαούντιο Αντονίνο Φαράτσι, που αναδείχθηκε νικητής με 1:57.09.

Το τρίτο προσωπικό της μετάλλιο κατέκτησε η Άννα Ντουντουνάκη στα 100μ. πεταλούδα. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια πήρε τη δεύτερη θέση στον τελικό του αγωνίσματος με 58.56 και εξασφάλισε το δεύτερο ασημένιο μετάλλιο στους αγώνες (μετά τα 50μ. ύπτιο), ενώ έχει κι ένα χρυσό στα 50μ. πεταλούδα. Νικήτρια του τελικού αναδείχθηκε η ανερχόμενη Λάνα Πούνταρ από τη Βοσνία, η οποία μάλιστα σημείωσε ρεκόρ αγώνων με 57.55.

Την πέμπτη θέση κατέλαβε στο ίδιο αγώνισμα η Γεωργία Δαμασιώτη, η οποία μάλιστα βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, τερματίζοντας σε 59.40.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς