18.2 C
Athens

Wimbledon: Με 35 άσους υπέταξε τον Νακασίμα και επέστρεψε στους «8» μετά το 2014 ο Κύργιος

Με κεκτημένη ταχύτητα από την πρόκριση επί του Στέφανου Τσιτσιπά, ο Νικ Κύργιος προκρίθηκε στα προημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 2014 και έχει μεγάλη ευκαιρία να μπει στην 4άδα όντας σε ιδιαίτερα σε καλή κατάσταση

Ασταμάτητος μοιάζει ο Νικ Κύργιος (νο.40 της παγκόσμιας κατάταξης) καθώς μετά τον επεισοδιακό αγώνα με τον Στέφανο Τσιτσιπά, υπέταξε τον Μπράντον Νακασίμα (νο.56) και προκρίθηκε για πρώτη φορά μετά από οχτώ χρόνια στον πρώτο του προημιτελικό σε Γκραν Σλαμ τουρνουά.

Ο Ελληνοαυστραλός έπιασε εντυπωσιακή απόδοση με 35 άσους και παρότι συνάντησε σθεναρή αντίσταση από έναν πολύ καλό αντίπαλο, μπόρεσε να φτάσει τη νίκη επικρατώντας με 3-2 σετ (4-6, 6-4, 7-6, 3-6, 6-2) επιβεβαιώνοντας πως διανύει την πιο καλή φάση στην καριέρα του και όντας πολύ φορμαρισμένος.

Σημειώνεται πως ο Κύργιος παραπονέθηκε για πόνους στον δεξί του ώμο, αλλά στη συνέχεια μπόρεσε να συνεχίσει κανονικά και να φτάσει σε μια μεγάλη νίκη, μιας αναμέτρησης που διήρκησε περισσότερο από τρεις ώρες.

Στα προημιτελικά θα παίξει με τον Χιλιανό Κρίστιαν Γκαρίν που για πρώτη φορά στην καριέρα του θα βρεθεί σε αυτή τη φάση του Wimbledon και δίχως αμφιβολία θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στον Κύργιο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς