20.9 C
Athens

Άρης – Γάνδη 1-0: Άρεσαν οι μικροί και ο ορεξάτος Γκρέι, σοβαροί αμυντικά οι Κίτρινοι

Οι Κίτρινοι είχαν εξαιρετική εικόνα στο δεύτερο φιλικό τους: Άρπαξαν την ευκαιρία τα νεαρά παιδιά, ανεπίσημο ντεμπούτο του πολύ κεφάτου Γκρέι που είχε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει

Με εξαιρετική εικόνα στην άμυνα και με μια εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ματέο Γκαρσία, ο Άρης επιβλήθηκε με 1-0 της Γάνδης στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας του στην Αυστρία και μετά την ήττα του με 4-3 από το Αμβούργο.

Οι Κίτρινοι παρουσιάστηκαν πολύ σοβαροί αμυντικά και δεδομένα ο Χερμάν Μπούργος θα πρέπει να έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος βλέποντας παίκτες όπως ο Μαρμαρίδης, ο Χρυσόπουλος (έπαιξε σε όλο το φιλικό), ο Σγουρός, ο Τανούλης, ο Χατζηιωάννου και ο Παναγίδης να έχουν τόσο καλή εικόνα απέναντι στην Κυπελλούχο Βελγίου και την ομάδα που απέκλεισε πέρυσι ο ΠΑΟΚ στη φάση των «16» του Conference League.

Μάλιστα, ο Παναγίδης ήταν εκείνος που κέρδισε και το πέναλτι με το οποίο έγινε το 1-0 στο 36′. Ο Ρουφ με γροθιές χτύπησε στο κεφάλι τον νεαρό ποδοσφαιριστή στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα και ο διαιτητής υπέδειξε την παράβαση που εκμεταλλεύτηκε ο Ματέο Γκαρσία για να ευστοχήσει και να κάνει το 1-0.

Παράλληλα, πολύ καλή ήταν η εικόνα του Παπέ Σεΐκ Ντιόπ στα πρώτα 45′ που αγωνίστηκε, ενώ το ανεπίσημο ντεμπούτο του έκανε και ο Αντρέ Γκρέι που δεν έχει συμπληρώσει καλά-καλά 24ωρο στην Αυστρία. Ο Τζαμαϊκανός επιθετικός μπήκε στο 79′ αντί του σκόρερ και είχε στο 86′ μια μεγάλη ευκαιρία για γκολ όταν από κάθετη του Μαντσίνι έφυγε τετ α τετ αλλά από πλάγια θέση ο κίπερ της Γάνδης έδιωξε σε κόρνερ. Στο 90′ άνοιξε παραπάνω το κοντρόλ και έχασε την ευκαιρία να εκτελέσει.

Οι στημένες φάσεις ήταν επίσης το ατού του Άρη, με τους Μπράμπετς, Φαμπιάνο και Πίρσμαν να έχουν τις δικές τους ευκαιρίες για γκολ με κεφαλιά (ειδικά ο τελευταίος δείχνει τρομερή αναβάθμιση στην αριστερή πλευρά).

Η Γάνδη απείλησε κυρίως με κάποια επικίνδυνα σουτ εκτός περιοχής με τους Τισουνταλί και Φοφανά, ωστόσο τη μεγαλύτερη ευκαιρία την είχε ο Κάιπερς στο δεύτερο μέρος όταν νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Κουέστα. Συνολικά η άμυνα του Άρη δεν έδωσε δικαιώματα, ενώ θυμίζουμε πως ακόμα δεν έχουν μπει όλοι οι παίκτες αφού οι Κίτρινοι βρίσκονται εν αναμονή των υπογραφών με τους Μαζικού, Νταμπό και Καμάτσο που αναμένεται να βοηθήσουν, ο καθένας από το δικό του πόστο.

ΑΡΗΣ (Μπούργος): Σιαμπάνης (46′ Κουέστα), Μαρμαρίδης (46′ Εμπακατά), Χαΐροβιτς (46′ Πίρσμαν), Μπράμπετς, Τανούλης (46′ Ντουκουρέ), Χρυσόπουλος, Ντιόπ (46′ Ιτούρμπε), Σγουρός (46′ Φαμπιάνο), Ματέο Γκαρσία (79′ Γκρέι), Παναγίδης (46′ Μαντσίνι), Χατζηιωάννου (46′ Πάλμα).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς