21.2 C
Athens

Η πλειοψηφία των ομάδων θέλει παραμονή του Κλάτενμπεργκ, κατηγορηματικά αντίθετη η ΑΕΚ

Οι 11 από τις 14 ΠΑΕ είναι υπέρ της παραμονής του Άγγλου επικεφαλής της ΚΕΔ, με την ΠΑΕ ΑΕΚ να αντιδρά και να δηλώνει αντίθετη - Θετικές σε πρώτη βάση οι ομάδες στο ζήτημα της επαγγελματικής διαιτησίας

Το ζήτημα της επαγγελματικής διαιτησίας τέθηκε τη Δευτέρα (4/7) στο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League από τον νέο πρόεδρο του συνεταιρισμού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι σύλλογοι στην πρώτη συζήτηση πάνω σε αυτό το ζήτημα που είναι αρκετά επίκαιρο, εκφράστηκαν θετικά για την επαγγελματική διαιτησία ενώ στο τραπέζι μπήκε και το όνομα του επικεφαλής της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται στις 31 Ιουλίου. Ήδη ο Άγγλος αρχιδιαιτητής έχει αναλάβει το πόστο του προέδρου στην Επιτροπή Ανάπτυξης της διαιτησίας στην Αίγυπτο και έχει ήδη ανακοινωθεί.

Πάντως η πλειοψηφία των ομάδων, για την ακρίβεια οι 11 από τις 14 δήλωσαν υπέρ της παραμονής του κ. Κλάτενμπεργκ. Ο λόγος για τους Ολυμπιακό, Άρη, Παναθηναϊκό, ΠΑΣ Γιάννινα, Ιωνικό, Αστέρα Τρίπολης, Παναιτωλικό, ΟΦΗ, Ατρόμητο, Λαμία και Λεβαδειακό.

Κατηγορηματικά αντίθετη εμφανίστηκε η ΑΕΚ, ενώ ο ΠΑΟΚ τόνισε πως το ΔΣ είναι αναρμόδιο να αποφασίσει γιατί το ζήτημα ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης. Απουσίαζε ο Βόλος.

Oμόφωνα το Δ.Σ. αποφάσισε να ενημερωθούν εγγράφως FIFA, UEFA, ΕΠΟ και αρμόδιες αρχές, για τη βούληση των ΠΑΕ, όπως εκφράστηκε ενώ οι ομάδες που εκφράστηκαν θετικά για τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, εισηγούνται την ανανέωση της θητείας του για δύο χρόνια.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς