16.4 C
Athens

Ολυμπιακός: Το παλεύει ο Ραντζέλοβιτς

Ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς κάνει την προσπάθειά του για να επιστρέψει στο ρόστερ και μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στα «φτερά» της μεσοεπιθετικής γραμμής έχει τη δυνατότητα να κερδίσει ξανά τη θέση του στον Ολυμπιακό

Ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς επέστρεψε αυτό το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό προκειμένου να κερδίσει ξανά τη θέση του στην ομάδα ύστερα από μία σεζόν δανεισμού στη Λεγανές.

Μπορεί οι Μαδριλένοι να είχαν αδιάφορη παρουσία στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας (ούτε διεκδίκησαν την άνοδο ούτε κινδύνεψαν με υποβιβασμό), αλλά σε ατομικό επίπεδο ο Σέρβος εξτρέμ είχε μία καλή χρονιά με 5 γκολ και τέσσερις ασίστ σε 37 συμμετοχές. Ωστόσο, η ρήτρα αγοράς ήταν υψηλή (1.800.000 ευρώ) και η Λεγανές δεν μπορούσε να ακολουθήσει σε αυτά τα χρήματα.

Στο 6ο και πιο δυνατό φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού επί αυστριακού εδάφους, ο 25χρονος μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε ως βασικός, με τον Πέδρο Μαρτίνς να παρατάσσει την ομάδα που έχει στο μυαλό του για τους δύο αγώνες με τη Μακάμπι Χάιφα, τους πρώτους επίσημους για την αγωνιστική περίοδο 2022/23, στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Champions League.

Αυτή η κίνηση έχει διπλή ερμηνεία: είτε ο προπονητής των Ερυθρόλευκων θέλησε να τεστάρει τον παίκτη του σε αγώνα υψηλού επιπέδου (έστω και φιλικού) πριν πάρει την τελική του απόφαση είτε πράγματι ο Ραντζέλοβιτς βρίσκεται στα πλάνα του, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, μέχρι να οριστικοποιηθεί η τελική μορφή του ρόστερ.

Ο δεξιοπόδαρος Σέρβος είχε μία μεγάλη ευκαιρία στην Αυστρία από τη στιγμή που ο Γκάρι Ροντρίγκες παρέμεινε στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη λόγω τραυματισμού και ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναζήτηση καθαρόαιμου winger ενόψει της νέας σεζόν. Προφανώς, ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ, που αποκτήθηκε από τη Γουότφορντ για να δώσει λύσεις σε δημιουργία και εκτέλεση, υπολογίζεται και για τις θέσεις των ακραίων, αλλά αναμένεται να έχει κυρίως επιτελικό ρόλο, παίζοντας ως επιθετικός μέσος. Ο Γιώργος Μασούρας αποτελεί σταθερή αξία στην εντεκάδα των Πρωταθλητών Ελλάδας, έστω και αν δεν είναι εξτρέμ, όπως έχουμε γράψει πολλάκις. Από εκεί και πέρα, υπάρχει και ο 19χρονος Ντιμπί Κεϊτά, ο οποίος δύσκολα θα βρει ρόλο και χώρο στην πρώτη ομάδα για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά και λογικά θα αποτελέσει μέλος του Ολυμπιακού Β.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Ραντζέλοβιτς μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο στη θέση του αναμένεται να πάρει και άλλο χρόνο συμμετοχής. Σίγουρα, μέχρι στιγμής, δεν «έβγαλε μάτια» στα φιλικά παιχνίδια που αγωνίστηκε. Η ταχύτητα και η επιτάχυνση με την μπάλα στα πόδια αποτελούν τα αγωνιστικά πλεονεκτήματά του, ενώ έδειξε βελτίωση και στις εκτελέσεις των στατικών φάσεων. Ανέλαβε αρκετά χτυπήματα και από δικό του φάουλ και μεταβίβαση στο δεύτερο δοκάρι προήλθε το γκολ του Αχμέντ Χασάν με κεφαλιά στο μοναδικό νικηφόρο φιλικό με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ (2-1).

Εκεί που υστερεί ο Ραντζέλοβιτς είναι ο τομέας της τεχνικής κατάρτισης, καθώς η ντρίμπλα δεν αποτελεί το δυνατό σημείο στο παιχνίδι του. Ωστόσο, μην ξεχνάμε πως πρόκειται για έναν παίκτη που προσέφερε στην πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό (2019/20), με 6 γκολ και 2 ασίστ σε 31 συμμετοχές, σκοράροντας κρίσιμα γκολ στα προκριματικά του Champions League (κόντρα στην Κράσνονταρ), αλλά και εντός συνόρων (όπως το καθοριστικό τέρμα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας). Η δεύτερη σεζόν δεν ήταν ανάλογη (2 ασίστ και κανένα γκολ σε 35 συμμετοχές), για αυτό και είχε επιλεχθεί η λύση του δανεισμού το περασμένο καλοκαίρι.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Πρωταθλητής Ελλάδας χρειάζεται έναν έτοιμο και καθαρόαιμο εξτρέμ στα «φτερά» της μεσοεπιθετικής γραμμής, με αποδεδειγμένη ικανότητα σε δημιουργία και εκτέλεση, αν και βάσει του ρεπορτάζ έχει ρίξει το βάρος στην προσθήκη ενός ακόμα παίκτη με φόντο το μέλλον και μεταπωλητική αξία, όπως είναι ο 20χρονος Ναταναέλ Eμπουκού της Ρεμς. Μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στις θέσεις των εξτρέμ σε μεταγραφικό επίπεδο (και να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ο Γκάρι Ροντρίγκες), ο Σέρβος δεξιός εξτρέμ έχει ακόμα τη δυνατότητα να δουλέψει για τον εαυτό του. Ο ίδιος δήλωσε πως θέλει να παραμείνει στην ομάδα και καλείται να αξιοποιήσει από εδώ και πέρα όποια ευκαιρία τού δοθεί, αν και οι πιθανότητες παραμονής δεν είναι με το μέρος του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς