24.6 C
Athens

Παναθηναϊκός: «Βασικός στόχος για την επίθεση ο Ρικάρντο Γκόμες»

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει αφήσει σε καμία περίπτωση σε… δεύτερη μοίρα το θέμα της απόκτησης του βασικού φορ, ο οποίος θα κληθεί να δώσει λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Πράσινοι στο εύκολο γκολ εδώ και μια πενταετία.

Σαφώς και η ενίσχυση στον άξονα της μεσαίας γραμμής μοιάζει πολύ πιο επείγουσα στην παρούσα φάση, όπως φάνηκε και με την απόκτηση του 22χρονου διεθνούς Σλοβένου μέσου, Άνταμ Τσέριν, τις επαφές που γίνονται για δεκάρι, αλλά και την αναμονή στην υπόθεση του διεθνούς Αυστριακού μέσου, Αλεσάντρο Σεπφ, όμως και το θέμα του επιθετικού κορυφής παραμένει βασικό ζητούμενο για τον Σέρβο τεχνικό του τριφυλλιού.

Αυτό που είναι δεδομένο επίσης, είναι το γεγονός πως θα χρειαστεί αρκετός χρόνος ακόμη μέχρι να γίνει η τελική επιλογή, διότι στη συγκεκριμένη μεταγραφή δεν πρέπει να γίνει λάθος απ’ τη στιγμή που θα επενδυθεί το μεγαλύτερο ποσό απ’ όλες όσες θα κάνουν το φετινό καλοκαίρι οι Πράσινοι.

Σύμφωνα με τα σέρβικα ΜΜΕ και από πληροφορίες του ΑΠΕ, ο Νο1 στόχος του τριφυλλιού για τη συγκεκριμένη θέση έχει ήδη εντοπιστεί και πρόκειται για τον 30χρονο επιθετικό της Παρτιζάν, Ρικάρντο Γκόμες, διεθνή με το Πράσινο Ακρωτήρι, ο οποίος έκανε μία καταπληκτική σεζόν με την ομάδα του Βελιγραδίου, με 38 γκολ και 8 ασίστ σε 54 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.

Μία πολύ δύσκολη περίπτωση δεδομένα, καθώς δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2024 με τον σερβικό σύλλογο (συμβόλαιο που υπέγραψε πέρσι, επιστρέφοντας μετά από δύο χρόνια στη Σαουδική Αραβία και την Αλ Σαρζάχ) και θα χρειαστεί μεγάλη, οικονομική υπέρβαση απ’ την πλευρά του Παναθηναϊκού για να ξεπεραστούν τα «θέλω» της Παρτιζάν.

Το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Ρικάρντο Γκόμες επιβεβαιώνεται κι από τα σερβικά ΜΜΕ, με την επισήμανση πως παρότι δεν έχουν εκκινήσει ακόμη διαπραγματεύσεις, έχουν γίνει διερευνητικές συζητήσεις.

«Ο Ρικάρντο Γκόμες έχει τραβήξει την προσοχή των Αθηναίων. Και παρότι ακόμη όλα είναι σε αρχικό στάδιο, ο Παναθηναϊκός αναμένεται να κάνει επίσημη κίνηση τις επόμενες μέρες” ανέφερε η σερβική ιστοσελίδα Sportal.

Και προσθέτει πως «με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε ανοδική τροχιά μετά την έλευση του Γιοβάνοβιτς στον πάγκο, περιμένοντας και την εμφάνισή του στην ευρωπαϊκή σκηνή, καθώς θα παίξει στον τρίτο γύρο των προκριματικών για το Europa Conference League».

Το δύσκολο έργο του Παναθηναϊκού στη συγκεκριμένη υπόθεση, επιβεβαιώνεται κι απ’ τα λόγια του αθλητικού διευθυντή της Παρτιζάν, Ίβιτσα Ίλιεφ στο Sportal. «Δεν έχουμε λάβει πρόταση από τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν με εκπλήσσει το ενδιαφέρον. Ένας μεγάλος αριθμός συλλόγων ρωτά συνεχώς για τον Ρικάρντο. Σε ό,τι με αφορά, θα πρέπει να μείνει λίγα χρόνια ακόμα. Αρκετοί σύλλογοι με πήραν τηλέφωνο και τους είπα το ίδιο…

Ο Ρικάρντο δεν έχει τιμή, δεν πωλείται. Αυτή είναι η στάση που έχω. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα γίνει στο τέλος. Κανείς δεν μπορεί να το εγγυηθεί. Λέω συνέχεια ότι η μεταγραφική περίοδος είναι ένα… ζωντανό πράγμα».

Σε ερώτηση πάντως για το πως θα αντιδράσει η Παρτιζάν αν προκύψει η κατάλληλη πρόταση, ο Ίλιεφ -που βρίσκεται μαζί με τη σερβική ομάδα στην καλοκαιρινή προετοιμασία της στο Πτούι της Σλοβενίας- άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα: «Αυτή είναι δουλειά του γενικού διευθυντή Μίλος Βάζουρα. Φροντίζει τα οικονομικά και το κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς